Sära? :O Ja mulle alati tundub, et ma ei suuda seda õiget puhast heli kätte saada.
Ka selle tegin kõrvaklappidega.
Kuid 2018.a jooksul on asi paranenud. Jaanuaris soetasin endale korralikud stuudiomonitorid ja muudki stuudiotehnikat. Sain ka jälile sellele veale, mis põhjustas reeglina sellist "topsiku-heli", mis tihti ka kiskus mudaseks.
Põhjuseks oli kõrvaklappide heli kruttimine EQ-ga "vingemaks" -- piirasin keskmisi tugevalt maha, et esile tuleks rohkem bassi ja kõrgeid. Sellest tingituna ma eriti ei kuulnud paljusid nüansse ja ka reverb tundus nõrk. Seetõttu olidki mu lugudes keskmised natuke domineerivad ja reverb samuti. Pidevalt kasutasin räigelt EQ-d, et keskmisi maha tõmmata. Kokkuvõtteks tuli välja kuidagi plekine ja moonutatud heli. (katku või juukseid!)
Tänu stuudiomonitoridele ma sain asja korda -- avastasin üllatusega, et süntidest tulevat heli polegi vaja EQ-ga räigelt piirata! Volume on täiesti piisav, et kõik korrektseks miksida.

EQ-d kasutan nüüd natukene õrnalt siit-sealt kohendamiseks (peamiselt sämplipõhiste helide jaoks), aga enam mitte räigeks piiramiseks globaalselt.
Ka oma kõrvaklapid (Sennheiser HD 650) jätsin "flat EQ" peale nüüd. Ja üllatav on see, et nendest kostuv heli sarnaneb monitoridele.
Nüüd kostab muusika ka autos täitsa ehtsalt. Varem kogu aeg "see miski" kraapis kõrva ja frustreeris mind.
Kokkuvõtteks: õige miksimine on tohutult oluline, et saavutada hästi kõlav tulemus.