Tõsi, pean häbiga möönma, et tänini pole ma selle masina pealiskaudsest demomisest suurt kaugemale jõudnudki. Aga masin on aus. Kui näiteks võrrelda Alesise soundide valikut mõne sampli CD-ga, siis kindlasti on tarkvaralised soundipangad suuremad, ühe trummisoundi all rohkem erinevaid velocity-variatsioone jne. Aga ikka mulle tundub, et riistvaraliste muusikainstrumentide sounde valitakse ja komplekteeritakse hoolikamalt, kui nende tarkvaraliste rivaalide omi. Kui näiteks Reason Drum Kit 2.0 DVD-l on küll tohutu hulk erinevaid trummisämpleid, siis samas pole praktiliselt mitte ühtegi n.ö "vabriku" trummi kitti, mis mulle meeldiks. Hakka ise kõike otsast peale kokku laduma, pane EQ-d, kompressorid jne

Rütmipatternid on ka head. Tõsi, minu jaoks on suht kasutud terve rida "hard rock" patterneid ( no kesse hakkab trummimasinaga rasket rokki tegema! ) aga õnneks on ka palju muud ja maitsekat.
Ühe Alesise bossanova rütmi peale ehitasingi oma uue laulu ( mille pärast ma õigupoolest ju seda postitust siia üldse kirjutama hakkasingi ...

Lugu on siin - http://www.vaikene.net/raen/musa/ilmasinuta.mp3
Ivar peaks lähiajal tegelema ka oma versioonidega selle loo soolodest, nii, et loodame varsti kuulda saada, milline on tema nägemus. Kui kellegil on veel häid ideid, kuidas lugu huvitavamaks muuta, tõmmake aga fail julgelt oma masinasse ja mängige midagi juurde. Ja siis andke maailmale kuulata!