Kuna See teema hakkas arenema hoopis arvustuste rubriigi all-mõtlesin,et alustaks päris uut teemat. Kõigepealt on küsimus üldse põhimõttes: Osa pillimehi kasutab stiile ,osa sissemängitud fonosid ja on ka karaoke mehi

. Igaühele oma. Stiilide kasutmisel loetakse suurimaks puuduseks,et rütmimustrid kipuvad korduma ja lood muutuvad seetõttu üksteisega sarnaseks. Seda probleemi aitaks vältida võimalikult suur erinevate stiilide hulk,millele oma lugusid üles ehitada. Stiile võib ka ise teha,aga olen aru saanud,et see on päris vaevaline ja aeganõudev protsess. Kui keegi teab mõnda head programmi-võiks soovitada. Teine võimalus on stiile hankida erinevate tootjate pillide foorumite lehtedelt ,kas juba oma pillile sobivasse formaati konverdituna või konvertida neid ise õigesse formaati. Siinkohal võin soovitada sellist programmi nagu Style Works. Paraku on selle värske versioon päris krõbeda hinnaga ja vanema versiooni kasutamisel ei saa õiget tulemust. Põhiliseks probleemiks konverditud stiilide puhul on,et pillid on sageli paigast ära ja see moonutab saundi kohati päris õudsaks. Samuti lähevad paigast ära helitugevused. Roland Prelude puhul olen sellisel juhul lihtsalt pärast proovinud style make-up funktsiooni abil striile uuesti kohendada,aga päris head tulemust vist ei saagi

Püüdes selgusele jõuda,miks selline asi juhtub olen aru saanud,et pillide soundipangad on väga erinevad ja mahe orelisaund võib peale konvertimist seetõttu asenduda näiteks terava brass -soundiga-kui sedasi juhtub korraga mitme pilliga (tavaliselt juhtubki),siis ongi õudukas stiil jälle valmis.
Ilmselt me siin foorumis stiilide vahetamiseni ei jõua sest kes tahaks ikka oma bändi saunde teistele ära jagada.

Samas võiks kogemusi ikka vahetada,kuidas stiilide töötlemisel saada väiksema vaevaga paremat tulemust.
Lisan alustuseks omalt poolt paar linki kus on erinevatele pillidele konverditud stiile saadaval.
http://www.psrtutorial.com/sty/keyboards/roland.html
http://home.planet.nl/~aeduin/downloadRoland.htm
Loodan,et stiilide puhul ei ole tegu piraatlusega?