Eks meil kõigil ole selles osas oma tõde, aga mina olen enda jaoks leidnud ( vähemalt praeguseks ) sellise toimiva lahenduse, et taustad on sissemängitud, aga sealt tuleb ainult trumm ja bass. See võimaldab mul kohapeal kitra peale mängida iga kord erinevalt, erineva soundiga jne. Ja ei lähe tüütuks, kuna tegevust laval on küllaga!
Mind ei häiri ka see, et lugude ülesehitus alati sama on ja mõnda osa ära jätta või korrata ei saa, sest nagu öeldud - võin alati mõne salmi asemele soolo mängida vm.
Nii, et oleks mina teie kingades, siis ma teeks sellesama teie süntekaga kodus põhjad valmis, aga teeks nii, et sealt tiksub ainult trumm ja bass. Rolandi soundid, eriti "mitte-Fantomi-omad", on jah sellised natuke tuhmid ja ilmetud, aga kui jätta neile ruumi kõlamiseks, siis pole hullu midagi.
Ja nendele põhjadele mängiks siis kohapeal juurde akustikut, pluss klahvikäigud-soolod.
Kui suudate isegi mõne piuksu klahviga, lisaks laulule ja kidrasaatele, kohapeal juurde tekitada, on pillidest juba maa ja ilm! Ärge kartke tühja faktuuri! Jätke pillidele ruumi kõlada ja endale võimalust areneda. Need tühjad kohad sunnivad teid pingutama ja kohapeal musitseerimisega neid täitma ja sealt tulebki teie bändi nägu ja stiil.