Fender '57 Custom Tweed Champ

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Fender '57 Custom Tweed Champ

Postitus Postitas raen »

Pilt

Mingi aeg tagasi sai endale soetatud taoline kitarrivõimendi. Mitte, et mul seda väga tarvis läinud oleks, aga kuna Kemper oli mul juba olemas, samuti transsvõim Mambo, siis tekkis soov juba puht võrdlusmomendi huvides omada ka lampvõimendit. Ameerikas tehtud originaal Fender tundus selleks hea valik.

Kahjuks aga ei alanud mu suhe uue Fenderiga mitte päris muretult. Teatud helikõrgusel mängitud noodid tekitasid omalaadset buzzzz-heli. Huvitav oli ka, et kui võimendi korpust tahapoole kallutasin, läksid noodid puhtaks. Kuna ma lampvõimenditest siiani suurt midagi ei teadnud, siis läbisin Google abiga selle teema kiirkursuse. Sain muuhulgas teada, et kui lampvõimuga on mingi jama, siis üheksal juhul kümnest on süüdi lambid.

Varustasin ennast sushi-pulgaga ja hakkasin lampe läbi koputama. Teadupärast kipuvad lambid ajajooksul muutuma "mikrofooniliseks". Ehk siis, hakkavad füüsilist vibratsiooni muutma elektriliseks. Natuke pidavat seda tegema kõik lambid, aga vigaste lampide puhul kostab neid pulgaga toksides valjukast täiesti selgelt kuuldav kolin. Ja täpselt seda tegigi mu uue Fenderi toitelamp.

Mage värk küll, kui custom-shopi tehasest tuleb välja vigase lambiga asi. Juba kaalusin Thomannisse tagasisaatmist, aga siis lõin käega, et tühja kah, vahetan lambi ise ära. Ostsingi vajaliku komplekti.

Kuna tegu on väga lihtsa võimendiga, siis lammutasin ta huvi pärast üsna juppideks laiali. Oma üllatuseks avastasin, et kui võimumoodul combost eraldada, siis töötab ka see vigane lamp täiesti puhtalt. Arusaadav ka - valjuka vibratsioon ei jõua lambini.

Selgus ka, et võimu-moodul on omaette karbis ja, et seda saaks väikeste täienduste järel kasutatada täiesti eraldi "head'ina". Lisaks meenus mulle, et mul on riiulis Palmeri tube-head, mida tahaks ka teinekord valjuka järel proovida.

Leidsin ka, et kuigi Fenderi sound on tõesti väga meeldiv ja sellega on kodus hea jämmida, siis keikkadele kaasa tassida pole seda küll mingit pointi.

Üks mõte viis teiseni ja nii otsustasin, et ei panegi enam Fenderit kokku tagasi. Et ehitan selle hoopis "headiks" ümber ja jätan combo tühjaks. Nägin, et seda on võimalik väga lihtsalt ja käepäraste vahenditega teha, seejuures midagi lõhkumata või ainsatki lisa-auku puurimata. Ehk siis - soovi korral on võimalik kogu kupatus jälle originaal-konditsioonis kokku panna.

Pilt
Pilt
Pilt

Tulemus sai küll võib-olla mitte maailma kõige ilusam, küll aga igati funktsionaalne
Vasta