Subwoofer RCF SUB 702-AS II

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Ivar
Äss
Äss
Postitusi: 213
Liitunud: 30 Okt 2006, 14:12

Subwoofer RCF SUB 702-AS II

Postitus Postitas Ivar »

Pilt

Sai siis soetatud ülalpool mainitud isend. Miks just see? Siiani kasutasin 15 tollist subbarit, mis oli ka suht kerge- 27 kg, kuid oma suurte mõõtmete tõttu tassida ebamugav ja vale asendi korral oli selja äratõmbamise oht suur. Nii kahjuks mul ka mitmel korral juhtus. Hakkasin otsima väiksemat ja kergemat. Uurisin mitmeid variante ja valik langes RCF-le. Nimetatud kõlar kaalub ainult 17 kg. Ehkki sangad paiknevad külgedel, saab tänu väikestele mõõdetele teda vabalt ka ühe käe otsas tassida. Helirõhku on 129 db, RMS võimsus 700W ja peak 1400W. Ehkki, ega need vatid vist suurt midagi tähenda, helirõhk ikka oluline.
Olgu öeldud et, esimene kõlar, mille sain osutus praagiks-kodus katsetades hakkas miski katkestama. Juhtub ka headel firmadel, nagu näha. Saatsin Thomanisse tagasi, vähem kui kahe nädala pärast oli uus mul uksetaga. Väga kiire ja meeldiv asjaajamine :)
Nüüd siis esimene mäng ka tehtud. Mängisime Africa pubis-keskmise suurusega saal, heltugevusega ei koonerdanud. Tulemus oli üllatavalt hea. Bass oli selge ja võimas. Limitter vilkuma ei hakanud. Kastil on sees ka 2 crossoverit ülemiste kastide jaoks, kuid kuna mul aktiivpult ja passiivkastid, siis seda proovida ei saanud.
Pole oma eelmise kõlariga A/B testi saanud teha, kuid tundus et bass oli selgem ja konkreetsem. Kas ma helirõhult kaotasin, minnes 15 tolli pealt 12 tolli peale, ei oska öelda, kuid plaanin lähiajal ühe veel tellida. Suvi ja välimängud ju tulemas. Ja mis seal salata-vana 15 tolline jäi suurema platsi toitmisel ikka lahjaks. Usun et 2 12 tollist teevad kindlasti parema töö ära. Ja nagu juba varem on siin foorumis märgitud-lihtsam on tassida kahte kerget kui ühte rasket kasti. Rääkimata paigutusest autosse, manööverdades toas või esinemiskohtades, kus pead läbi kitsa köögi asju lavale tassima.
Kokkuvõtteks: esmamulje igati positiivne, olen ostuga väga rahul.
Vasta