Mõni aeg tagasi tekkis tunne, et on aeg välja vahetada oma senine PA, millega sisemänge käime tegemas, kergema ja kompaktsema vastu. Kuigi minu vanuses võib juba ka 2 X auto vahet käia

Õnneks viis tee kokku Tartu tuntud suupillivirtuoosi ja soundipede

JKuna endal puudus kogemus ja võimalus Thomannist otse tellida, siis pöördusin abi saamiseks IS Music Tartu poole. Asjad läksid töösse! Ja kuigi nende Tallinna peakorter pisut pidurdas

Ma ei hakka siinkohal ära tooma IP 1000-de kõiki spetsifikatsioone, aga mõned olulisemad enda jaoks märgin ära. Sisse on ehitatud mõned equalizeri presetid, samuti on sisse ehitatud presetid sõltuvalt helisüsteemi paigaldamise kohast (floor, wall, corner) ning mugav ja kiiresti käsitsetav subbaka nivoo muutmise võimalus üldtugevuse suhtes.
Praeguseks olen teinud uue komplektiga paar mängu ja olen tulemusega igati rahul.
Esimese mängu tegin koos eelpoolmainitud Randaliga ühes pisikeses pubis, kus kasutasime ainult ühte komplekti ning paigutasime selle lava keskele mõnikümmend sentimeetrit endast tahapoole. Asja point on selles, et IP 1000-del paiskub heli "torust" välja 35 kraadise (mitte Celsius

Teise mängu tegime Qvaldaga www.qvalda.ee ühes suhteliselt suures ja kehva akustikaga rahvamajas, kus alati saali tagaseinas lõi viivitusega matsu tagasi. Sinna ladusime üles mõlemad tornid, mis jäid meist endist umbes 2 meetri kaugusele ja mingi 75 cm tahapoole. Sellel rahvamajal on ka statsionaarne helitehika paigaldatud ja välja häälestatud ning nad pakkusid seda meile kasutada, kuid osalt varasemast kogemusest, aga põhiliselt enda uudishimust uue PA võimekuse suhtes, me sellest loobusime. See oli ainuõige otsus, sest meie settide vaheajal olid vaheesinejad, kelle taustamuusika tuli kohalikust PA-st ning see oli sulaselge MÜRA.
Meil oli hea mängida. Olime ise muusika sees, kuid see ei tapnud kõrva ja saalis oli puhas heli piisava tugevusega hoogsa tantsuõhtu jaoks. Helitugevuse varu jäi meil veel umbes 40 %!!!
Olen saanud juba paar telefonikõnet teistelt kõrtimuusikutelt, kes tunnevad huvi sama süsteemi suhtes ja on lubanud kohale tulla ning kritiseerida

Kui väidetavalt on Bose väiksemad komplektid tänu subbaka kehvale tööle livebandi jaoks sobimatud, siis isiklikult mulle tundub, et IP 1000-ga saaks isegi seda teatud tingimustes helindada, kuna subbaka sees toimetavad 2 8 tollist valjukat ja löök on täiesti olemas. Fono ja akustiliste bändide jaoks on IP 1000 aga vägagi sobilik valik. Fonobändid peavad ainult kodutöö ära tegema, s. t. ühtlustama fonogrammide nivood, et oleks vaja vähem puusalt soundi kruvida!