Mida teha, kui hääl on ära? Dr.Väikene annab nõu! :-)

Tegevmuusikute rõõmud ja mured

Moderaator: Moderaatorid

Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Mida teha, kui hääl on ära? Dr.Väikene annab nõu! :-)

Postitus Postitas raen »

Arstid soovitavad käheda hääle puhul peamiselt rahu ja vaikust, aga kellel seda soovitust nii väga võimalust järgida on, eks. Esinemised ootavad ukse taga ja ei taha ju inimesi alt vedada. Meetodeid, kuidas häält ravida, on palju, alustades kuuma tee joomisest ja kurgupastillide imemisest, lõpetades heeringa sidumisega ümber kaela. Mina usun nendesse niivõrd, et kui ravimeetodisse piisavalt kõvasti uskuda, siis on mingi toime kindlasti olemas. Teadupärast on ju peamiselt inimese usk see, mis aitab. Ja mida kallim rohi, seda suurem usk.

Aga selge on ka see, et kuna häälepaelad ei paikne mitte söögi-, vaid hingetorus, siis kõik see, mida sa sööd, jood või peale määrid, jõuab murekohani alles suure ringiga ja mõju on seega pigem kaudne. Sestap tulebki minu arvates pigem hingamisega seonduvaid nippe kasutada. Kuuma auru saab kodus hõlpsasti tekitada, aga sellega on jälle see häda, et kuumus pole mitte just kõige parem põletiku alandaja. Aga just turse alandamist ja rahustamist oleks ära hääle korral häälepaeltele tarvis.

Siin on abiks apteegis saadaolev udumasin ehk moodsa nimega - nebulisaator. See on aparaat, mis müriseb ja tekitab veeauru. Ning kui kasutada külma vett, siis on see aur ka meeldivalt jahutav. Näpuotsaga meresoola ka vette ja olekski nagu kusagil Vahemere ääres tervisevetel käinud. Väike mojito vaid veel puudu :-)

Püsige terved!

Pilt
Vasta