Palmer Duetto - ( kitarri ) minimikser

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Palmer Duetto - ( kitarri ) minimikser

Postitus Postitas raen »

Pilt

Palmer on firma, mis vast enim on tuntud oma kidravõimu simulaatorite poolest. Aga nad teevad muudki põnevat.

Palmer Duetto on tööpõhimõttelt nagu pisike mikser, mis blendib omavahel kokku kaks erinevat signaali. Eelkõige mõeldud küll kitarridele ( n.ö "tube-like characteristics" … mida iganes see tähendama peaks ), aga sobib kenasti ka tavalisele liinisignaalile. Kummagil sisendil on pisike trim-potekas, mis võimaldab keerata boosti kuni 6 dB võrreldes nominaal-leveliga. Karp töötab nii 9V patarei, kui ka välise toite pealt ( sobib 9 - 18 V )

Ongi kõik! :-)

Lihtne karbike lihtsa ülesande täitmiseks. Sellist asjakest võib vaja minna juhul, kui on soov näiteks kaks kitarri ühendada korraga võimendi taha, millel on vaid üks sisend ( Palmeri nägemuses õpetaja/õpilane ). Või siis, kui tegu on mitme väljundiga kitarriga ( näiteks piezo ja magnetpead ) ja soov on need pilli väliselt üheks kokku miksida.

Minul läks aga sellist karbikest pedalboardi tarvis selleks, et kidrasoolode delay-fx saaks vabalt ja loomulikult lõpuni hajuda, samal ajal, kui ma olen juba rütmi peale ümberlülitanud.

Palmer Duetto on keskmise suurusega pedaali mõõtu, tugeva metallist konstruktsiooniga. Pistikupesad on mutriga keeratud korpuse külge. Potekad ulatuvad küll läbi korpuse avade ja ilmselt siis on kinnitatud seespool montaazhplaadile, aga käik on neil sujuv ja tihe, ning tänu korpuse metallservadele on need ka igati kaitstud.

Sound? Neutraalne. Minu kõrv ei suuda küll tabada mingeid kidrasoundi sakkivaid momente.

Kokkuvõtteks - soliidne asi, mis teeb seda, milleks ta loodud. Soliidselt.
randal
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 99
Liitunud: 10 Sept 2011, 16:00

Re: Palmer Duetto - ( kitarri ) minimikser

Postitus Postitas randal »

Hmm. Selgita natuke seda hajumise teemat.
----------------------------
mitmekülgselt andetu
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Palmer Duetto - ( kitarri ) minimikser

Postitus Postitas raen »

randal kirjutas:Hmm. Selgita natuke seda hajumise teemat.
Mul on nii, et soolo sound koosneb mul reeglina boosterist ( et soolo oleks rütmisoundist valjem ) ja delayst ( et soolo kannaks ). Mõlemad efektid on mul siis koos FX-ahelas, mida ma saan A-B-lülitiga kiirelt sisse-välja lülitada. Ise-enesest on selline setup väga mugav, sest vajadusel saan delay ka välja lülitada, kui on vaja ainult boosti ( näiteks kiirete soolode ajal, või siis, kui vaja lugu kinni lüüa ja ei taha, et delay jääks tilbendama )

Väike paha nüanss on aga, et oletame, et mul on kena pikkade aeglaste delay-kordustega soolo ja lähen sealt hoobilt rütmi-soundile üle, vajutades A-B-lülitit. Juhtub see, et need ilusad pikad delay-kordused "hammustakse" ära. Palju loomulikumalt kõlaks, kui need hajuks rahumeeli lõpuni, sel ajal, kui mina juba rütmi kütan.

Parematel delay-pedaalidel on selleks "trail" funktsioon, mis siis võimaldabki asjal loomulikul teel lõpuni hajuda, kui oled delay-pedaali OFF-i vajutanud. Kuna minul aga on delay üldse eraldi ahelas, siis sellest "traili"-funktsioonist mul abi pole ... Delay võib ju seal soolo-ahelas küll "trailida", aga kuulda seda pole, sest ahel on vahelt ära ...

Lahendasin olukorra Duetto abil. Skeem on siis selline, et kidrasignaal läheb esmalt A-B-lülitisse. Sealt siis A-ahel läheb otse edasi Duettosse, B-ahel aga läheb läbi delay Duettosse. Duettos saavad signaalid jälle kokku, sealjuures on B-ahelat ( ehk siis soolo-ahelat ) Duetto vastavast potekast 6dB valjemaks boostitud.
randal
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 99
Liitunud: 10 Sept 2011, 16:00

Re: Palmer Duetto - ( kitarri ) minimikser

Postitus Postitas randal »

Mhmh, selge. Nagu ikka, kasutame me asju lihtsalt erinevalt ja erinevaid vahendeid selleks ka :)
----------------------------
mitmekülgselt andetu
Vasta