Kuldar Kalluste valmistatud kitarr(id)

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Ivar
Äss
Äss
Postitusi: 213
Liitunud: 30 Okt 2006, 14:12

Kuldar Kalluste valmistatud kitarr(id)

Postitus Postitas Ivar »

Olles nüüd juba üle kolme kuu Kuldar Kalluste valmistatud meistripilli õnnelik omanik, oskan anda väikese ülevaate pillist.
Pilt
Esiteks mainin ära, et tegemist on väga hea pilliga, nuriseda ei saa millegi kallal. Pill on oma olemuselt telecaster tüüpi, kuid kerekuju Kalluste enda patenteeritud. Kõla on telecasteri sarnane, olemas telele omane twang. Kere on lepast (ca 30a vana), kael vahtrast ja sõrmlaud roosipuust. Pingutid ja roop Schalleri omad, helipead Seymour Duncani müravabad single coilid.
Roosipuust sõrmalaud annab mahedama kõla võrreldes vahtrast sõrmlauga ja see mulle just meeldib. Mind on alati köitnud paksem sound.
Häälestuvus pillil samuti väga hea. Kaelalaius ülemise sadula juures on 43mm, mis on nats laiem kui standard telecasteritel-jällegi pluss minu jaoks.
Erinevalt standard telecasteritest on sellel pillil 2 volume ja 2 tooni nuppu, nagu Les Paul tüüpi kitarridel. See annab paar lisavõimalust kõlavärvingu osas, kuna saab helipäid miksida erineva tugevusega. Kasutan seda võimalust päris palju, mängisin ju enne pikalt Les Paul tüüpi pilliga ja seetõttu harjunud sellise kombinatsiooniga.
Tegin juurde ka ühe modifikatsiooni-asendasin ühe tooni potensiomeetri push-pull potekaga. Kui pote üles tõmban-ühenduvad helipead järjestikku, mis annab tugevama ja paksema soundi, väga hea modifikatsioon, seda kasutatakse ka tehasepillidel.
Pill kostab bändi seest hästi välja ja on just mulle, kes ma pean mängima väga erinevaid stiile-sobilik. Väga hea clean sound ja kannatab ka "keevitamist", drive sound samuti väga hea ja konkreetne . Pillil endal on ka väga hea loomulik sustain.
Olgu veel lisatud, et Kalluste kasutab eranditult ainult kvaliteetseid detaile oma pillide valmistamisel. Kiigates pilli sisemusse, kus on elektrilised ühendused-nägin et ka need on tehtud väga korralikult, kasutatud kvaliteetset traati ja elektroonika osa varjestatud hoolikalt.
Täpsemat infot Kuldar Kalluste pilllide kohta saab tema kodulehelt http://www.kitarrikliinik.ee ja loomulikult saab abi sealt keelpillide remondi osas.
Ja lõpetuseks küsimusele, mis paljudel ilmselt keelel-kas pill maksis ka palju-vastaksin lausega, mida kuulsin ühelt oma sõbralt-"kõike, mida saab raha eest on odav" :)
Viimati muutis Ivar, 18 Juul 2010, 23:11, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Kuldar Kalluste valmistatud kitarr

Postitus Postitas raen »

Mina olen eespool kirjeldatud pilli venna ( eeldades muidugi, et kitarrid on meessoost ... :) ) omanik!

Pilt

Nagu pildilt näha, on sellel pillil ühendus-skeem veidi lihtsam, kui Ivari omal ja mulle jälle sobib see väga. Tegelikult ma just sellise skeemi pärast just selle pilli valisingi - käisime tookord Ivariga koos neid Kalluste juures ostmas ja tegelikult oli tal seal valik suurem.

Pilt

Minu oma siis seal tagapool reas. Veel. :)

Ka minu pillil olid peal Seymouri müravabad helipead, aga need polnud päris minu maitse järgi. Tellisin Inglismaalt Bare Knuckle http://www.bareknucklepickups.co.uk/ käsitsi keritud vintage-tüüpi helipead ja need said küll just sellise soundiga, nagu ma ootasin. On natuke tundlikumad ja lahtisema soundiga, kui noislessid. Tele-tüüpi pill on üldse täpselt minu maitse - kõik kolm helipeade kombinatsiooni kõlavad väga erinevalt ja on väga tugevalt isikupärased, nagu 3 eri pilli oleks ühes pillis koos. Kõik kolm on aga väga head ja väga kasutatavad soundid.

Aga muus osas pole mul Ivari jutule midagi olulist lisada. Meistripill on tõesti MEISTRI pill ja kui oled sellise juba majja toonud, siis ilmselt kogu eluks. Mõne mängitud kuuga on ta mul juba ka soundiliselt märgatavalt lahtisemaks läinud ja eks aastad teevad teda aina paremaks.
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Kuldar Kalluste valmistatud kitarr(id)

Postitus Postitas raen »

Paar asja veel, mis on Kuldari pillide juures väga positiivne - esiteks on konstruktsioon lahendatud nii, et saad pilli rahumeeli mingi horisontaalse pinna peale pikali panna, olgu see siis laud vms, pill ei jää kaela peale kandma. Ja teine väga hea lahendus on see, et kaela pingutuskruvi on hõlpsasti alati ligipääsetav, ei ole vaja mingit katteplaati eemaldada jne. See, et varras käib seejuures imekergelt ja täpselt, on muidugi Kuldari pillide puhul endastmõistetav.
Vasta