Simon & Patrick akustiline kitarr

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Antti
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 73
Liitunud: 25 Nov 2006, 10:41

Simon & Patrick akustiline kitarr

Postitus Postitas Antti »

Pilt

Taas kord on põhjust pilli lugu kirjutada, üks väliselt igavavõitu akustiline kitarr on uue omaniku leidnud. Tegu on Godini akustliste pillide kaubamärgi Patrick & Simon isnediga Woodland Pro Folk Spruce A3T -ga. Kanada pillimeistrite toodangust olen varem siin foorumis kirjutanud
( http://forums.vaikene.net/viewtopic.php?f=6&t=1000), sedapuhku on mu pillipark aga täienenud väga vanamoelise ja klassikalise välimusega kitarriga. Vaatasin mitu aega erinevates foorumites ringi, kuna puudus teadmine mida ma siis õigupoolest soovin. Teada oli vaid see, et mu kidra peaks olema piisava akustilise jõudlusega, et väiksemas seltskonnas ka ilma juhtmeta mängida saaks. Mulle meeldib kui kõik detailid on korralikult viimistletud ja Godini näol oli positiivne kogumus olemas, miks siis mitte veel 1 sama tehase pill. Konkreetse pilli müüjaga saime kokkuleppele, et saan seda kodus proovida, teiste pillidega võrrelda ja mis peamine piesot testida, et kõik keeled ikka võrdselt kõlaks ja saund väga kõrva ei kriibiks.

Esmamulje oli veidi petlik, kuna olin seda pilli vaid pildilt näinud, siis millegipärast arvasin et ta on täismõõdus paksu kõlakastiga. Woodland Pro Folk Spruce ei ole päris õhuke aga ka mitte väga paks nagu ntx jumbo kastiga pillid on, kõlakast on kaela suunas õhenev, mis teeb ta süles ülimalt mugavaks. Siiski on ta medikaga mängides üllatavalt tugeva heliga, vbla madal ots jätab pisut soovida kui suure kastiga pilliga võrrelda. Kuna tehase andmetel on pill ehitatud sõrmitsejaid eelkõige silmas pidades, siis sustain või kõla kestvus (no ei oska seda paremini tõlkida) on tal oodatult pikk, korpus resoneerib oluliselt pikemalt kui ntx minu eelmisel akustikul. Kael on folkpilli jaoks ebatavaliselt õhuke ja keeled suht madalal, mängitavus on väga kerge ka 12-56 mõõtu keeltega, 11-52 on tunnetus veelgi parem. Mina kerisin pärast proovimist siiski 12-56 tagasi, kuigi ka peenema keelega kannatas väga hästi rütmi mängida.
Viimistlusel ma pikalt ei peatuks, see on laitmatu nagu ka mu Godin A6 Ultral.

Nüüd siis klapid pähe ja piesot proovima.
Pilt

A3T blokk ise on ebatavaliselt väike, veidi suurem kui tikutops, nupud samuti imepisikesed, eks see tahab harjumist aga ega ma eelmiste pillide puhul laivis EQ väärtusi ka eriti ei muutnud, kui siis volume nupp võiks suurem olla, oleks kegem üles leida. Muidu on potekamajandus tihke käiguga ja 0-positsioonis käib väike nõks ka, asi seegi. Paneelil on 3-ribaline EQ, presens ja volume, lisaks veel häälestaja. Kuna kogu blokk on tagumise kumeruse peal seega mängija suhtes kerge nurga all, siis nuppe keerata on mugav aga tuuneri displeid ei näe! Õnneks on see varustatud LED-idega, punane-madal, sinine-kõrge, roheline-ok, LED-id on piisavalt ererdad et isegi päevavalguses neid näha. Häälestaja ise on täpne ent nõrguke, seda eriti mi ja si keelega, mitu korda peab plännima enne kui masin sotti saab mida temalt tahetakse. Kokkuvõttes näeb A3T paneel stiilne välja aga minu arvates on ta tehniliselt ebaõnnestunud.

Sound juhtmega. Tõtt-öelda oli esmamulje kõike muud kui positiivne - kõige jämedam ja 2 peenemat keelt kõlasid klappides ikka väga jõuetult. Mine tea, kas roop oli paigast nihkunud keelte vahetusega või mis iganes see põhjus ka polnud, igaljuhul võtsin pieso maha, tegin roobi pesa korralikult puhtaks, proovisin piesot üht ja teistpidi tagasi installeerida kuniks asi sai jonksu, ilmselt oli kontakt roobi ja elemendi vahel ikkagi ebapiisav. Tõese pildi saamiseks tegin mõned testsalvestused, signaal on lastud otse helikaardi sisendisse, EQ väärtused null ja presens kusagil kl 10 peal. Tulemus pole üldse paha, heli on piisavalt pehme, laial käega mängitud rütm ei lähe pudruseks kätte nagu akustilistel pillidel tihti juhtub. Esimene saundinäide on mängitud sõrmedega, teine medikaga, esimese salvestuse puhul oli sisendsignaal liiga tugev, sealt ka sahin, teise testi puhul keerasin sisendit maha veidi.

http://dl.dropbox.com/u/36504835/countryroads.wav
http://dl.dropbox.com/u/36504835/jamm_mixdown.wav

MIda rohkem mängisin seda rohkem see pill mulle meeldima hakkas, pehme ja soe toon, kohati meenutab nagu nailonkeelt suisa ja kordan, et mõlemad helinäited on tehtud otse ja ilustamata, isegi kaja ei ole lisatud.




Pilt
Woodland Pro pillid tarnitakse koos kohvriga, õieti on see kohvri ja koti ristand. Sisuliselt on coretexi vms materjalist välise kesta taga kergest plastist kohver, kott ise käib tõmblukuga kinni, käepideme all on kärtsupaelaga lisakinnitus, et enne tõmbluku sulgemist mõlemad pooled ikka koos oleksid. Kord juba koos on kohvri raskuskese hästi paigas ja kandam mugav kätte võtta. Nagu kidrakottidel tavaks nii on siingi 2 õlarihma, et kogu krempel selga võtta ja pöidlaküüdiga reisima minna:)

Kokkuvõttes on tegu väga mõnusa ja mugava pilliga mis millegi väga erilisega silma ei paista on siiski detailides paigas. Kahtlen, kas ma tema eest seda hinda mis tema eest poes küsitakse (hinnad erinevad, aga USA-s kusagil 800$, euroopas ca 1000EUR) oleksin välja käinud, pigem siiski mitte aga järelturult tasus ost end ära küll.
antti
randal
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 99
Liitunud: 10 Sept 2011, 16:00

Re: Simon & Patrick akustiline kitarr

Postitus Postitas randal »

Jap, ausaltöeldes on Godini pillidega vist raske alt minna. Olen erinevaid käes hoidnud ja reeglina rohkem kui 10 minutit, ning mingi pildi ette saanud. Kui akusti/elektroakusti järgi vajadust on, siis võin lausa soojalt soovitada, ja igasuguseid huvitavaid lahendusi on neil veelgi. Muidugi, pole odavamast klassist just. Aga muidu jah, kui ma ise nii paadunud Tele-pede ei oleks, siis vaataksin esimese mõttena isegi Godini suunas :)
----------------------------
mitmekülgselt andetu
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Simon & Patrick akustiline kitarr

Postitus Postitas raen »

Ma hakkasin kunagi suisa uurima, et miks üldse tänapäeval tehakse ilma sisselõiketa korpusega kitarre, sellistega on ju ligipääs kõrgematele nootidele väga raskendatud. Tuleb välja, et see sisselõige kahandab oluliselt sustaini ja soundi soojust. Nii, et väga hea valik sul duuride tõmbamiseks.
randal
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 99
Liitunud: 10 Sept 2011, 16:00

Re: Simon & Patrick akustiline kitarr

Postitus Postitas randal »

Samas, Raen, palju Sa akusti mängides päris ülemist otsa kasutad? Kui just slaidi ei mängi?
----------------------------
mitmekülgselt andetu
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Simon & Patrick akustiline kitarr

Postitus Postitas raen »

randal kirjutas:Samas, Raen, palju Sa akusti mängides päris ülemist otsa kasutad? Kui just slaidi ei mängi?
Kusjuures, mul ikka päris paljudes lugudes liiguvad soolod sinna paremale poole n.ö kahte täppi.
Antti
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 73
Liitunud: 25 Nov 2006, 10:41

Re: Simon & Patrick akustiline kitarr

Postitus Postitas Antti »

eks mängustiilid aga ka pillide võimekus on erinev, mulle on akustiku ülemine ots ikkagi max 2-3 griffi täppidest edasi, siis läheb asi ära pininaks, pole sellest sisselõikest kunagi eriti hoolinud. Selline edevuse värk pigem:)
antti
Vasta