EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas raen »

Olen siin ikka jätkuvalt silma peal hoidnud ( pillimängu ) helitehnikamaailmas pakutavatel tehnoloogiatel, millega saaks parandada oma livede soundilist külge. Kui helivõimsus pole, ka neil suhteliselt harvadel välimängudel, kuhu olen sattunud, olnud üldiselt suureks probleemiks - võimu on alati jätkunud, siis bassisageduste puudujääk on mind küll alati häirinud. Usun, et samaga on kimpus enamus artiste, kes esinevad üksi ja seega peavad helitehnika suuruse-raskuse puhul arvestama ainult ise-enda kandevõimega.

Väiksematel-kergematel helisüsteemidel kipub aga sound olema "kilu", võimsust peale keerates hakkab asi kiiresti kõrva peale - lärmi on palju, aga jõudu mitte. Aga just muusika jõud on see, mis inimesi tantsupeol nii füüsiliselt kui emotsionaalselt liigutab. Väiksemates saalides, kus publik on suht kõlarite lähedal, saab seda ebameeldivat ja kõrva väsitavat keskmist sagedusriba välja filtreerida EQ-ga või näiteks selle tehnoloogiaga - http://forums.vaikene.net/viewtopic.php?f=6&t=966 ja anda rohkem kõlamisruumi madalatele helisagedustele. Aga kui minna suuremasse ruumi, või veel hullem - õue, siis on ruttu selge, et füüsikareeglite vastu ei saa - väiksed kerged kõlarid ilma subwooferita ei suuda ruumi bassiga täita. Sound on, aga see kõlaks otsekui "transistorraadiost" ( selline vanamoodne termin, mis! :) )

Loomulikult on saadaval erinevaid subwoofereid, mis on tänapäeval vägagi täiuslikud ja mida saab üsna lihtsalt olemasoleva PA-süsteemiga ühildada, aga kõigi nende ühine omadus on see, et nad on reeglina küllalt suured ja kaalult rasked. Jõuamegi taas selleni, et sooloartist saab enamasti arvestada vaid ise-enda rammuga. Minu puhul veel ka see teema, et kui normaalsed pillimehed sõidavad kas suurte uhkete Chevi Vanidega, või on istumise all vähemalt VW Sharan, siis mina käin livedel autoga, mis pigem kiireks sõiduks mõeldud ja mille kandevõime just kiita pole …

On ka olemas vägagi põnevaid ja kerge kaaluga lahendusi, nagu näiteks Bose L1 komplektid ja ka HK Audio on lisaks vanadele subbar+satelliidid komplektidele välja töötanud uue süsteemi, kus pisikestest moodulitest saab kokku laduda süsteemi, mis annab koguvõimsuseks mitutuhat Watti - http://www.hkaudio.com/elements.php5

Kõik see on aga suht hinnaline lõbu ja lisaks tähendab, et oma olemasolevad PA-lahendused võid kasutult minema visata.

Siis aga jäi mulle silma see - http://www.electrovoice.com/product.php?id=199

Pilt

Kui parameetreid uurida, selgub, et kaalu on sellel subbakal vaid 15 kg! Loomulikult poleks meesterahval suureks probleemiks käe otsa võtta ka näiteks 30 kg kaaluv ese, aga minu puhul toimib reegel, et üle 17 kg kaaluvat raskust ma päevast päeva tassida ei taha. Nii füüsilises, kui ka emotsionaalses mõttes. Selles osas on see EV subbakas küll igati paras. Tõsi, väiksel kaalul ja kujul on ka oma miinus - kuigi siin on olemas võimalus lairibavaljukas kinnitada vahetoru abil subbaka kohale, siis midagi natuke raskemat ma sinna panna küll ei julgeks, komplekt läheb raudselt ümber ...

See on passiivne subbakas ja selle toitmiseks tuleb omada võimendit. Aktiivkõlle kasutavatele muusikutele on see muidugi mõningane probleemikene, kes aga kasutab passiivseid kõlareid, selle jaoks on taoline subbar igati loomulik täiendus süsteemile. Hea uudis on ka see, et sellel subbakal on sees Lo-Pass filter, mis võimaldab ta ühendada otse tavalise kõlariga samasse ahelasse - filter laseb subbakasse ainult madalad sagedused, ülemised jäävad lairiba kõlari kanda.

Kui vaadata võimsust, siis ka siin on andmed vägagi paljulubavad - 400 W pidevat koormustaluvust ja helirõhk 131 dB. See viimane number on ikka päris suur, kui teiste analoogses mõõdus subbakatega võrrelda. Muide, huvitav on üldse fakt, et erinevate kõlarite ja subbakate passivsed versioonid omavad paremaid tulemusi, kui nende aktiivsed vennad. Kas on siin põhjuseks see, et aktiivses kõlaris võtab elektroonika oma ruumi ja ei võimalda valjukal seetõttu nii suurt helirõhku tekitada, või on siin mingi muu teema, aga olen seda üsna mitmel korral erinevate kõlarite andmeid võrreldes avastanud.

Electro Voice SB122 on lisaks meeldivalt väikesele kaalule ja muljetavaldavatele heliomadustele ka väga mõnusalt transporditav - ümarate nurkadega ja istub mugavalt ühte kätte. Tõsi, sanga otstesse on jäetud miskipärast natuke teravad servad ja need suruvad valusalt kätte, kui valesti haarata. Ilmne disaini möödalask, aga õnneks saab seda viga näiteks viiliga parandada.

Subbaka tagaküljel on kaks Neutriku pesa, mõlemad toimivad nii sisendi, kui lingina, nii nagu see taoliste pasiivkõlarite puhul ikka on. Sees on 12" Electro Voice enda toodetud valjukas, väidetavalt suudab selle membraan edasi-tagasi liikuda isegi kuni 2 tolli. Sellise ulatusega "pumpamist" tahaks kohe oma silmaga näha … :)

Kokkuvõtteks, SB122 näeb välja nagu tavaline kergemat sorti plastmasskõlar, mille võid muretult auto tagaistmele visata.

Kuidas seda aga toita?

Eks korrektne oleks soetada endale kaks sellist ja need siis kummagile lairibavaljukale alla istutada. Minul tekkis aga huvi, et mis saab, kui osta ainult üks ja panna subbakas lisaks ainult ühele kanalile?

Nii tegingi ja minu suureks üllatuseks toimib asi väga kenasti - kanalite stereobalanss ja helivaljus ei muutunud, küll aga lisandus üldisesse helipilti see füüsiliselt tajutav jõud, mida ilma subbakata kuidagi kätte ei saa. Bassisagedus on sedavõrd suunatajuta, et ega eemalt ( ka õues ) kuulates aru küll ei saa, kumma kõlari alt see bass tuleb.

SB122 maksab umbes 360 EURi, seda pole korraliku Made In USA asja kohta üldse palju. Eks vaatab, ehk ostan teise ka juurde, aga praegu tundub küll, et ka ühest on palju abi.
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Electro Voice SB122 - passivne subwoofer

Postitus Postitas raen »

Ahnus ajab härja kaevu :D - teine subbar saigi ära tellitud ja lisaks veel kaks väiksemat satelliiti ka - http://www.electrovoice.com/product.php?id=250
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Electro Voice SB122 - passivne subwoofer

Postitus Postitas raen »

Veidi teemast välja, aga http://www.musik-schmidt.de on ikka super! Paki saadavad teele sisuliselt mõni tund peale tellimuse vormistamist, ei mingeid raha topeltbronne krediitkaardil jm jama. Ning mis põhiline - praegu on mul tulekul subbakas ja 2 satelliiti, ning transa maksab kokku vaid 9.95 EURi. Ja see on kuller, kes toob ukse taha, mitte nagu Thomann, kes küsib 25 EURi ja pakk tuleb tavalise postiga terve igaviku, ning ise pead veel sidesse järgi ka minema
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas raen »

Pilt

Electro Voice ZX1 on 8" lairibakõlar, mis mõeldud EV SB122 subbakale satelliidiks, aga usun, et igati sobilik on seda kasutada ka koos mõne teise firma subbakaga, või siis ka lihtsalt omaette, kui pole olulist bassisoovi.

Electro Voice on väga tuntud ja hinnatud tootja, aga ZX1-e puhul on mul päris palju norimist. Esiteks kõlari materjal - headel plastmasskõlaritel ( ka SB122 subbakas, muide ) on see selline pisut elastne ja kummine, natuke isegi nagu libe ja õline. See tagab selle, et kõlar on väga vastupidav löökide, kriipimiste ja muu füüsilise mõjutamise suhtes. ZX1 aga tundub olema õrnemast materjalist. Igatahes võib olla üsna kindel, et kukkumise korral on mõra korpuses garanteeritud.

Teiseks on kõlari seinad küllalt õhukesed - kui neid muljuda, siis painduvad need järgi ja liitekohad nagisevad. Ei ole sellist tunnet, nagu näiteks FBT Jolly 8" kõlari puhul, mis on tihe ja tugev nagu puupakk.

Kolmandaks - väikestele kõlaritele omaselt ei ole ka ZX1-l korralikku sanga, vaid tagaküljel õõnsus, kuhu sõrmed transa ajal torgata. Kui FBT Jolly puhul toimib see meetod igati, siis EV on ZX1-ega küll põhjalikult puusse pannud - avaus on disainitud nii ebaõnnestunult, et vaatamata kõlari suhteliselt väikesele kaalule ( 8,4 kg ) peab kõvasti vaeva nägema, et seda mitte maha pillata. Raskuskese on totaalselt vales kohas, kõlar kaldub viltu ja kipub sõrmede vahelt ära libisema. Kleepisin vastavasse kohta libisemisvastast teipi ja olukord paranes pisut, aga ikka peab tõstmisel väga hoolikas olema.

Nii, et ZX1-e elegantse välimuse kõrval leidub siin ka funktsionaalseid apsakaid.

Tõsi, nagu on välimus, on meeldiv ka ZX1-e sound - kõrged sagedused säravad ja on puhtad, keskmised aga on konkreetsed, ilma, et asi kõlaks kalgilt. Ning mis peamine - komplektis SB122-ga moodustub kokku superhea helipilt.

Mis mulle selle komplekti juures meeldib, on see, et sound on kogu heliriba ulatuses kenasti tasakaalus - subbakad ei tekita liigset müdinat, vaid toetavad alt täpselt õiges mahus, ülemine ots aga ei kriiska valusalt kõrva, vaid särab just parajalt. Nagu koduse muusikakeskuse HI-FI sound, aga 10X suuremas ruumis. Ja midagi pole vaja sättida ning iga kord eraldi paika keerata - juhtmed kõlaritele taha ja asi soundib. Olen saanud selle komplektiga nüüdseks mängida mitmes väikses ruumis ja ka suures saalis, samuti vabas õhus ning igalpool olen soundiga väga rahule jäänud.
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas raen »

raen kirjutas:Hea uudis on ka see, et sellel subbakal on sees Lo-Pass filter, mis võimaldab ta ühendada otse tavalise kõlariga samasse ahelasse - filter laseb subbakasse ainult madalad sagedused, ülemised jäävad lairiba kõlari kanda
Siin ma olen asjast natuke valesti aru saanud. SB122-e sees on tõesti Lo-Pass filter, mis ei lase subbakasse üle 160 Hz sagedusi, aga sisendpesad on omavahel rööbiti ühendatud ja seega, kui ühendada satelliit-kõlar ühte nendest pesadest, siis läheb edasi satelliiti tavaline lairibasignaal, mitte aga filtreeritud kõrge ots.

Mitte, et see asja olemust oluliselt muudaks, aga faktides tuleb täpne olla ... :-)
Kasutaja avatar
Manchoa
Äss
Äss
Postitusi: 184
Liitunud: 23 Veebr 2010, 08:59

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas Manchoa »

Tahaks täiesti selle komplekti heli kuulda, sest kirjelduse kohaselt kõlab suisa uskumatult. Mina olen siiani truuks jänud HK Audiole ja kasutame nende LUCAS Impact (1200W) komplekti ning suurtes kohtades ja õues lisaks veel teis Lucas Elias 600W subwooferit ja vajadusel ka 12'' lisasatelliite (Carlsbro). Aga noe kaalust ei hakka ma tõepoolest rääkima :-) Saund see-eest.....
Eks tasuta lõunaid ei ole olemas ja kusagilt tuleb ka midagi ohverdada. Antud juhul siis on selleks esinemiskola kaal. Kusjuures, oleme olude sunnil teinud ka suurtes kultuurimajades või siis näiteks Viimsi Talveaias vaid ühe supaka ja kahe komplekti satelliitidega ning kõik mis vaja, on olemas ja HK Audio ühe supaka 700W annab väga mõnusa ja konkreetse madalsageduse. Selle süsteemi suurimaks plussiks on minu arvates sisseehitatud crossover (kusjuures päris hästi lõigatud sagedustega), ehk siis bassi läheb vaid bass, keskmisesse keskmine ja korgetesse kõrge. Esiteks hoiab see satelliite liigse koormuse eest, teiseks on helipilt ühtlane ja puhas (ei ole näiteks bassis kõmisevat kesksagedust või keskmistes madala ülemisi otsi, mis heli mudaseks teeks). Misiganes versioonis raldi bassi ja satelliite kasutades soovitan siiralt corrsoveri peale mõelda - nii elavad sinu kõlarid (satid) kauem ja heli on ilusam.
HK Audio supakas kaalub küll "hirmsad" 30 - 40 kg, kuid suurema osa sellest annab mitte sisseehitatud "kola" vaid hoopiski kast ise ! Miks peab bassikast olema korralik ja miks nii rakse, sellest tuleks vist suisa eraldi teema teha, kuid ma ei ole (paraku) veel kuulnud ühtegi kerget bassikasti, mis ei kumiseks ja kõlaks normaalselt. Raeni kirjeldatud kasti puhul tuleb kaalu "boonuseks" see, et tegmist on passiivkastiga, kuid nii kerge kasti puhul pelgan ma küll liigset vibratsiooni suuremate helitugevuste puhul, see aga kandub mööda ehitise konstruktsioone ja kokkuvõttes hakkab esinemiskoht ise juba "bassina" toimima ja ongi heli mudane ja mittekonkreente.

Sama oluline on minu arvates (ja kuulates) ka satelliidivalik. Ütlen ausalt - 8 tolli kesksagedus ei suuda välja mängida seda vajalikku pehmet keskmist, mis oleks kõrvale mõnus kuulata. Väiksemates kohtades küll, kuid veidi suurema helirõhu puhul peaks arvestama vähemalt 12 tolliga. Seetõttu sai ka endale soetatud Carslbro 12 tollised satelliidid. Erinevaus on tõesti hämmastav - häälestame oma LUCAS'e paika, heli on ilus, kuid midagi oleks nagu puudu, lülitame 12 tollised satelliidid juurde ja helipilt oleks nagu uuesti ellu ärganud.

Ka Bose komplektidega oleme paaril korral pidanud esinema. Plussiks tõepoolest kompaktsus, kuid heli sobib pigem pehmekõlalisele akustilisele bändile. Ja olgem ausad - vaatad küll, et Bose bass kaalub vaid 11 kg jne, kuid tegelikkuses kaalub terve komplekt kokku 37 kg ja stereo puhul korruta see kahega (versus HK Audio 44 - 50 kg stereos !).
Passiivide puhul tuleb lisaks arvestada ka seda, kui palju kaalub võimendi, ehk siis - kas all in all tegelikult on kaaluvõitu või mitte ?..

Erinevus on vaid selles (nagu Raengi ütles), et üksi tassides on lihtsam tassida mitu korda 15 kilost asja, kui ühe korra 30 kilost asja. Meil õnneks seda muret ei ole, sest kolma tassimiseks kolm meest....
TY
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas raen »

Kõlarite raskusega on jah minu arvates ka nii, et füüsika on füüsika ja plastmasskõlaritel paraku ON ja JÄÄB see tüüpiline plastmasskõlari sound. Kõik sagedused oleks nagu olemas, aga kõik on kuidagi hõre ja õhuline. See pole halvustavalt öeldud, tegelikult olen oma praeguse komplektiga väga rahul ja ühemehebändile oleks raske paremat tahta. Aga jah fakt on, et kui panna kõrvale raske puust komplekt, siis on sound märksa tihedam. Mulle tundub, et siin oleks kohane võrdlus analoog ja digitaalse heliga.
Kasutaja avatar
Manchoa
Äss
Äss
Postitusi: 184
Liitunud: 23 Veebr 2010, 08:59

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas Manchoa »

Raeni viimase kommentaariga seoses tuli meelde veel üks huvitav tähelepanek minu ca 15 aastasest kõrtsipillimehe kogemusest ( alustasin tollal Yamaha PSR misiganes sündi, Radiotahnika S90 kõlarite ja Briboi võimendiga...).
Ühesõnaga - bassikõlari jaoks on olemas üks "maagiline asi" nimega POROLOON ! Kui sa ei kasuta just sellist über-peent bassikõlarit, mis kenasti "nõelte peal" seisab, et vibratsiooni vähendada. Olime ühes Pärnu esinemiskohas hädas korraliku ja pehme bassiheli saavutamisega. Esiteks kippus bass kõmisema. Lõikasime maha kõik sagedused alla 35-40 hersti (mida peaks lives nii või nii tegema puhta bassiheli jaoks), aga ikka oli selline tunne, et tuleks kõvasti madalaid vähemaks võtta. Samas oli unda, et kogu selel "kõmina juures" jääb tegelikult helil "tagumikust" (bottom) puudus. Selgus lihtne tõsisasi. Bändi esinemisekoht sattus olema täposelt nii, et meie keskelt jooksis läbi põrandatala ja bassikõlar istus kenasti selle tala peal. Madalsagedus kandus tala kaudu seinakontruktsioonidesse, seinad "loomulikult" tagant tühjad kipskonstruktsioonid ja tulemuseks üks suur kõmisev-kumisev bassireflektor. Muretsesime endale bassikõlari aluse suuruse pehme porolooni, mis piisavalt paks, et bassikõlar oma raskusega sealt läbi ei vajuks, Meie HK audio bassika puhul siis ca 8 cm paksune ! Supakas porolooni peale ja hoopis teine heli. Poprool peak solema piisavalt paks, et kui supaka peale vajutad, siis vetrub natukene. See summutab suurema osa vibratsioonist, seinad ja põrandad (või siis näiteks alt tühjad vanad kultuurimaja lavad) ei hakka bassiga kaasa kõmisema ja helipildi moodustab ka tegelikult seem, mis kõlaritest tuleb, mitte see, kuidas sienad ja põrand ise kaasa kõmisevad !
TY
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas raen »

Olen nüüdseks selle EV komplektiga u 9 kuud mööda livesid tuuritanud ja usun, et asja olemus on mul selle ajaga selgeks saanud.

Mida siis arvan täna?

Esiteks, subbakad tundusid kohe alguses tihedad, tugevalt ehitatud ja usaldusväärsed, ning see mulje pole ajaga muutunud. Esmamulje satelliitidest oli, et need on õrnukesed ja õhukesed, ning et ei tea, kuidas valule vastu peavad?

Aga täitsa üllatav - EV on suutnud need valjukad kuidagi niimoodi häälestada, et õhuke korpus ei lähe ka suurematel koormustel resoneerima. Tõsi, plastmass on neil tõesti suht kergesti kriibitav, nii, et kes ilusat korpust hindab, ärgu väga neid satelliite mööda uksepiitu kolkigu ... :-)

Aga sound? Olen siin nende satelliitide kohta palju lugenud - need kõllid on, eriti USAs, väga levinud ja populaarsed ja seega leidub ka kasutajate arvamusi kuhjaga. Üldine hinnang on, et väga hea ja kõrvasõbraliku soundiga. Miinuspoole pealt tuuakse välja, et need ei lähe mitte just üleliia valjuks.

Mina saan siinkohal ainult sekundeerida sellele jutule - ZX1 on tõesti eriliselt puhta ja mõnusa kõlaga, siin ei ole seda tülikat ja kõrva väsitavat kalki keskmist sagedust. Ma ei ole küll neid kõlareid lahti kruvinud ja ka skeem ei näita selle kohta midagi, aga tundub, et EV on juba vabrikus nendele kõlaritele teinud ( ilmselt siis ikka puhtalt kõlari konstruktsiooni abil, mitte mingi elektroonilise EQ abil ) selle "smile curve" karakteri.

Seepärast usungi, et need, kes kurdavad, et ZX1 ei lähe piisavalt valjuks, pigem väljendavad ennast natuke valesti - kuna ZX1 on nii meeldiva kõlaga, siis jah, tõesti, valusat lärmi neist ei tule.

Värske näide otse elust - mängisin Pärnus ja kaasas olid mul seekord kaks 12" FBT-d, pluss üks EV subbakas. Rahvas oli muidu igati heas tantsuhoos, aga oh üllatust ... üsna varsti tuli keegi vahemuusika ajal kurtma, et "kas saaks natuke vaiksemaks ... ". Ja see vahemuusika ei olnud tavamõistes üldse mitte vali. Aga saan asjast aru küll - kogu lugupidamise juures FBT Maxxide vastu, need on küll kõvad tööloomad, aga neil pole seda siidist soundi, mida annavad EV ZX1-d. Küllap saaks asja natuke siluda graafilise EQ-ga, aga mul seda pole ja ega ma eriti EQ-usku pole ka.

Seevastu, kui teen EV komplektiga, siis on üsna tavaline, et isegi kui volüümid suht lakke keerata ( ärgem unustagem, et ZX1 lööb kuni 123 dB max SPL-i ja subbakas kuni 131 dB ) istub rahvas ikka õndsa näoga otse kõlari all. MITTE KORDAGI pole keegi tulnud, et "paluks vaiksemaks".

Ehk siis taas kinnitus tõele, et mitte vali sound, vaid VILETS sound hakkab kõrva peale.

Ma ei oska siinkohal väga hinnata, kui sobilik on see EV komplekt näiteks live-trummidega rockbändile, kus teravatel keskmistel sagedustel on vb kandvam roll, aga fonogramme kasutavale pubibändile on see küll väga hea valik.

PS. Kord juhtus nii, et olin ühe vahejuhtme koju unustanud ja tuli live ära teha vaid kahe satelliidi ja ühe subbakaga ... Suur oli minu üllatus, kui avastasin, et sound polnud sellest üldse mitte oluliselt kõhnem! Mis te arvate, kas ma nüüd pärast seda juhtumit võtan igale poole alati 2 subbakat kaasa? :-)

PPS. Võibolla mu jutt tundub liialdusena? Aga oma kõrv on kuningas, tulge kuulama!
Kasutaja avatar
Manchoa
Äss
Äss
Postitusi: 184
Liitunud: 23 Veebr 2010, 08:59

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas Manchoa »

Millal Sa jälle Pärnus oled ? Tuleks kuulaks. Mis võimendi SUl kõlaritele külge on istutatud ? Ka sellest oleneb palju... Aga jah, oli endalgi vaja üks lühike esinemine teha, kus kohapealt tehnika olemas (FBT 2+1 süsteem, täpset mudelit ei mäleta). Sai need mõned lood ära tehtud, aga saund oli tõesti kül ja tervalat kõrvakriipiv....
TY
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas raen »

Praeguse kava kohaselt olen Pärnus Postipoisis 8.juulil. Eks võtan siis täiskola kaasa
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas raen »

Nonii, Pärnus siis taaskord käidud, EV komplekt oli püsti ja Valdek oli see mees, kes saali poolepealt kriitilise kõrvaga asja hindas. Paluks siia nüüd muljeid! :-)
Kasutaja avatar
valdek
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 80
Liitunud: 18 Okt 2004, 21:29

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas valdek »

Sai kuulatud jah :),no mulje on positiivne,kui arvestada milline on Raenu soundi keeramise ideoloogia,siis jah arenguruumi on komplektil küllaga.Selle seisuga,millises Raenul nupud seal puldi peal olid,oli minu jaoks pisut ülemine ots natu tuhm,aga eks igal pillimehel oma maitse soundi keeramise suhtes.Alumist otsa oli aga piisavalt ja kui veel keerata,siis peaks mütsu andma korralikult,ikkagi kaks supakat.Sellisele trubduuri tüüpi pillimehele aga igati sobiv komplekt,pole ülejõu raske,supakad võib julgelt ühe ühte kätte ja teise teise ning välja kõndida :) Soundilt igati mahe ja kõrvasõbralik,pubis esinemiseks täiesti sobilik komplekt.
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: EV SB122 ja ZX1 - passivne subwoofer ning satelliit

Postitus Postitas raen »

Kommentaariks Valdeku jutule - et mina siis jah praktiseerin "EQ-null-asendis-poliitikat" ... :-)
Vasta