Ilma tehnikata?

Tegevmuusikute rõõmud ja mured

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
Morino
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 53
Liitunud: 01 Apr 2010, 17:50

Ilma tehnikata?

Postitus Postitas Morino »

Tänapäeval on üldlevinud kui üksikesineja teeb süldipeo kaasaegse tehnika abil (Sünt,helitehnika, arvuti, fonod, jne..) Kas vahest ainult akustilise instrumendiga ka olete pidusi maha mänginud, mil puudub helitehnika ja mikrofonid...
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Ilma tehnikata?

Postitus Postitas raen »

Näiteks, kord käisin ühel nn. "tüdrukute õhtul" üllatuskülalisena. Väga vahva seltskond oli, kena koht ka - Tartu Botaanikaaia tiigi keskel olev saareke ja eks valisin ka kõige oma ilusamad laulud :-)

Või siis, möödunud jõulude paiku laulsin ühele õpetajate seltskonnale ühes mõnusas turismitalus. Kuuvalgel sätendav lumi, kamin praksub, nurgas ehteis kuusk, rahvas istub koos minuga ümber laua ja laulab kaasa ... väga uhke!

Või siis, ükskord kutsuti mind ühe 5-aastase poisi sünnale paari tema lemmiklaulu laulma. See oli küll paras põrgu :-)
Peol oli vähemalt 50 marakratti ja nende tähelepanu, isegi paariks lauluks, köita on ikka suht ulme. Seda oli ette teada ja ega ma seda tööotsa poleks vastu võtnud, kui see pere mu ammune püsiklient polnuks.

Siis veel igast banketid, pidulikud lõunasöögid, kus abikaasa teeb oma prouale muusikalise "kingituse" jne

Nii, et mul on tulnud küll ainult kidra ja lauluga n.ö "unplugged" esinemas käia ning mulle üldiselt sellised "sutsakad" väga meeldivad. Pikka õhtut muidugi, vähemalt mina, niimoodi välja ei veaks
Antti
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 73
Liitunud: 25 Nov 2006, 10:41

Re: Ilma tehnikata?

Postitus Postitas Antti »

Igatahes! Ma käin mõned korrad aastas väiksemates seltskondades koos lõõtsamehega. Tõsi, kasutan väikest trubaduuri combot, peamikker ja kidra siis läbi selle. samas on ka 1 pulm ca 70+ külalisega eelmisel suvel nõnda ära tehtud. kõik sõltub publikust, olen märganud pisiasja, et kes tahab see kuuleb ja saab ka tantsda, mia rohkem aga bänd forseerima hakkab, seda lärmakamaks muutub publikum;)
antti
Kasutaja avatar
Manchoa
Äss
Äss
Postitusi: 184
Liitunud: 23 Veebr 2010, 08:59

Re: Ilma tehnikata?

Postitus Postitas Manchoa »

on tehtud ikka. Oleme teinud väikeses tänavakohvikus oma repertuaari täiesti akustiliselt ja ilma tehnikata ning ka väikestel vastuvõttudel. Et siis vaid klaveri ja kitarriga, kuid siiski oma põhilisi lugusid. Muideks - Modern Talkingu "You're my heart" on akustilise jazzina mängides vägagi mõnus :-)

Pärnus jammime suvel vahest ka niisama kusagil tänaval. Vahest tuleb mõni täiesti suvaline võõras veel juurde ja hakkab midagi mängima. Huvitavaim kooslus on olnud see, kus sõber mängis kitra, mina djembet ja vahest flööti ning siis tuli üks kutt sitariga ! Tõsine hipiteema :-)
TY
Vasta