Käisin ise just nädal tagasi sama tee läbi ja minu jaoks väljus võitjana Roland GW-8.
Põhjuseks see, et esiteks on tegu tehnoloogiliselt suht uue masinaga. Vaata konkurente ja enamus neist jooksutab ainult vana USB 1 standardit ( GW-8 on USB 2 ). Näiteks.
Teiseks, GW-8-l on sees Fantoomi soundid ja soundipanga kogusuurus on 256 MB. Seda on täitsa palju, isegi Rolandi enda teised pillid, peale Fantoomide, omavad vähem.
Kolmandaks, GW-8 on korraga nii arranger, kui ka workstation. Ehk, saad nii "käe pealt" mängida, kui ka lood masinaga kodus valmis teha. Mälupulgale mahub 999 lugu, oskab lugeda nii MIDI-faile, kui ka MP3-sid
Neljandaks, Yamaha samas hinna ja võimalusteklassis on PSR-S550. Pillil pole tegelikult viga, aga mind häirib, et puudub normaalne MIDI-liides ( on, aga üle USB ), puudub normalne LINE OUT ( on väljund kõrvaklapiväljundist ) ja puudub "modulation wheel" ( on vaid "pitch bend" ). Lisaks veel on sel ruumi raiskavad kõlarid! ( milline profimuusik vajab kõlareid sündi sees, eriti veel livel? )
Viiendaks - Rolandi pillide loogika ja koostekvaliteet on mulle hea mulje jätnud. Kaalusin ka Korgi PA-500 Musikanti ( see siis Euroopa rütmidega "Saksa süldi"-pill ), aga Korgi fännid, vabandust, kuid Korgi asjad on jätnud mulle väga hapra tunde ( olgu või näiteks padKONTROL - krõks, ja katki ta mul oligi ... ). Sama on kirjutatud ka PA-500 kohta, kodus kasutada OK, livele soovitav mitte minna.
Kuuendaks - Roland GW-8-l on "E" mudel, milles rida "euro-süldi" rütme, ja rütme saab ka ise teha/allalaadida. Kui tahad rohkem ladinavärki, sobib "L" mudel, aga on ka "hiina" mudel, kui tahad ...

Tõsi, regioone pärast ise ümberkonffida ei saa, valik tuleb kohe teha.
Seitsmendaks ja viimaseks - hind on GW-8-l ikka väga kobe
EDIT - minu Roland GW-8E on juba Poolas ...

Kui kätte saan ja esimesed muljed olemas, eks siis tuututan siin ka