Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas raen »

Pilt

Tegu on siis müra summutavate kõrvaklappidega ja neid kasutab ka näiteks alles hiljuti Eestit külastanud Paul Gilbert oma livedel ja ka paljud teised nimekad muusikud. Loe ka siit - http://www.extremeheadphones.com/ex-29.html

Väidetavalt summutavad need ümbitsevaid helisid kuni 29 dB ja seega peaks olema ideaalsed näiteks mürarikkas keskkonnas livesid anda ( näiteks trummarid ) aga ka stuudios, kus taustaträkk võib tavalistest kõrvaklappidest vokaalimikrofoni lekkida.

Mida siis öelda?

Alustame välimusest - nagu pildiltki näha on materjal väga soliidne, küll plastmass, aga mitte odavamuljeline, vaid pigem selline, mida kohtab luksauto armatuuris. Kapslid ei ole mitte väga väikesed ja kogu kupatus tundub pähe pannes pisut raskem, kui ootaks.

Juhe on keskmise paksusega, ei hiilga just liigse painduvuse ja vastupidavusega, aga usun, et juhusliku tõmbe peale katki ka kohe ei lähe. Kaasas on üleminek jämedamale pistikule ja see on kinnitatud klambriga väikse pistiku külge - hea idee, adapter on alati kaasas, kui vaja ja ei kao ära ka, kui ei kasuta.

Põnev leid on ka see, et R-kapsel on seest punane, L aga must, seega näeb kaugelt ära, kuidaspidi klapid pähe käivad.

Aga nüüd asja olemusest - kui need klapid pähe tõmbasin, oli kohe esimene mulje, et need ju ei summuta mitte mõmmigi!

Ja nii ongi. Jah, need küll pisut vähendavad ümbritsevat müra, aga teevad seda samas suurusjärgus iga teise suvalise kinnise korpusega kõrvaklapiga.

Kust on võetud number -29 dB, jääb puhtalt tootja südametunnistusele.

Kuna sang on plastmassist ( selle sees pole mingit terasvedrut vm ), siis ei istu klapid pähe mitte just ülearu tihedalt. Samas aga väidabki tootja, et liigne surve polegi vajalik ja pigem venib sang laiema peaga inimese peas ajajooksul "parajaks".

Olgu sellega, kuidas on, aga igal juhul on minu hinnangul nende klappide summutustegur väga nõrk ja võrreldamatu näiteks kõrvasiseste monitorkuularitega. Lisaks veel väheneb see summutustegur veelgi, kui pead pöörata.

Ehk vahekokkuvõtteks - need klapid näevad küll soliidsed välja, kuid on natuke raskevõitu ja ei summuta eriti. Kui panna võrdluseks pähe näiteks suvalised ehitustöölise kuulmiskaitse-klapid, on kohe aru saada, mis summutab ja mis mitte.

Kuidas on lood soundiga?

Vastus - kehvad. Tõeliselt low-fi. Ei kõrget, ei madalat ega keskmise osa konkreetsust. Kõik see oleks andestatav, kui need klapid täidaks oma põhifunktsiooni, aga ei täida ju!

Aga vastupidavus?

Vastan - kehva.

Muidu soliidsele konstruktsioonile on sisse jäetud aps - sanga "hinged" on suhteliselt peenikesed ja nii pole midagi imestada, et kui ma klappidele, mis olid voodi peale ununenud, kogemata peale toetasin, murdus üks hing pooleks.

Jah, on võimalik tootjalt uus detail tellida jne ... aga ... milleks?

Ja nii lendaski Direct Sound EX-29 lõpuks sinna, kus tema õige koht - prügikasti.
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas Seidy »

tore, et keegi nende klappide kohta lõpuks ära kirjutas ühtteist, mõtlesin juba ammu, et hind tundub liiga uskumatult hea.
nagu arvata oligi siis suurem asi pole :P
alland
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 63
Liitunud: 15 Juul 2009, 20:13

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas alland »

raen kirjutas:Ehk vahekokkuvõtteks - need klapid näevad küll soliidsed välja, kuid on natuke raskevõitu ja ei summuta eriti. Kui panna võrdluseks pähe näiteks suvalised ehitustöölise kuulmiskaitse-klapid, on kohe aru saada, mis summutab ja mis mitte.
Aga ehitustööliste kuulmiskaitse klappidel ei ole valjukaid sees :) Enamus internetikommentaatoreid kiidavadki neid klappe sellest vaatevinklist, et hea aias/põllul/garaažis masinaga tööd teha ja mussi taustaks lasta. Ja mõned lisasid, et kui tümps kõvemaks keerata, siis ei kuule abikaasa/laste kisa ka kätte ära :?
Korg KronosX & M3 & Pa2x Pro • NI Komplete 7 & Kore 2 • Reaper • Ableton • Omnisphere • soundcloud.com/allandd
Ivar
Äss
Äss
Postitusi: 213
Liitunud: 30 Okt 2006, 14:12

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas Ivar »

No aga ilmselt Gilbertile nad sobivad just seetõttu, et ei summuta liigselt, kuuleb muid asju ka väljapoolt sisse. Tallinna kontserdil panin tähele, et kui mängiti teise kidramehega duetti, lükkas ta hoopis klapid peast. Seega klappide eelis võrreldes kõrvamonitoridega-saad kiiresti pähe pnna ja ära võtta.
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas Seidy »

huvitav, miks siis maailmanimed selliseid klappe just kasutavad? odavad kui katki lähevad? kuidas nendel klappidel üldse mugavusega lood on?
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas raen »

Ma tegelikult ostsingi need klapid endale selle eesmärgiga, et livedel kasutada. Kõrvamonitore on natuke tüütu iga seti alguses kõrva toppida ja kuna need summutavad ikka päris tõhusalt, siis vahel ei kuule hästi, mida mõni vaiksema häälega piduline ütleb-küsib.

EX-29 tunduski seetõttu hea variant, et kähku pähe, lihtsalt ära ja nagu isegi märkasite, on nendele loodud küllaltki muljetavaldav maine.

Kahjuks aga minu arvamus, peale nende omamist ja kasutamist, ei ole mitte kõige positiivsem. Ootasin korralikult summutavaid ja peas püsivaid profitööriistu, aga sain küllalt vedelalt ja ebakindlalt peas istuvad tuima soundiga klapid. Pluss veel see, et ma ei eelda, et asjad peaksid jõhkrale väärkasutamisele kestvalt vastu pidama, aga kui asi juba kodus kogemata katki läheb, siis laval juhtub see kohe päris kindlasti.

Sennheiser HD25-1, mis mul ka olemas on ja millega võrrelda sain, summutavad sama palju ( ja ongi ka ju mõeldud mürarikkamas kohas kasutamiseks, kuigi otseselt summutamis-tegurit neil väga ei rõhutata ), on peas palju kindlalamalt ja oluliselt parema soundiga. Aga on muidugi palju kallimad ka.

EX-29 on minu arvates küll livetrummari kõrvakuulmise surm - kuna summutustegur on suht väike, oled sunnitud backträkki valjemaks keerama, et trummimürast üle mängiks ja sellega lähevad detsibellid kõrvas ikka päris kõrgele. Nägin Youtubest ühte soovitust, kus monitorina kasutati hoopis tavalisi "kõrvanööpe", mille peale siis pandi tavalised "treiali" summutusklapid. Miks ka mitte, väga hea, odav ja toimiv lahendus.

Miks aga Gilbert jt siis kasutavad ja kiidavad neid EX-29–sid? Võibolla siis neile need sobivad ja nad suudavad puudustest mööda vaadata. Aga pole ju ka haruldus, kus staarid on palgatud tootjate reklaam-nägudeks ja kasutavadki asju sellepärast, et selle eest neile makstakse.

Mina maksan asjade soetamise ja kasutamise eest ise ja seega jätan endale ka vabaduse arvata, kas ja mida need minu hinnangul väärt on :-)
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas raen »

Kuna mul huvi ja vajadus taoliste müraisoleerivate kõrvaklappide vastu on jätkuvalt suur ja lisaks veel soovisin saada objektiivset võrldusmaterjali EX-29-le, siis tellisin endale need - http://europe.beyerdynamic.com/shop/hah ... 770-m.html

Nagu näha, on nende puhul isolatsiooniks märgitud kogunisti 35 dB. Tõsi, hinda pea poole rohkem kui EX-29-l.

Eks siis, kui asi käes ja võrdlusmoment olemas, muljetan ka siin foorumis lähemalt
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas Seidy »

olen neid beyereid paar korda kasutanud ja minu arust väga sarnased mdr-7506'ga, viimase puhul meeldib vaid rohkem see, et istub kuidagi paremini kõrvade ümber. Beyeril mõnus selge heli, sametised padjad...
samas kui isolatsioon on põhiline siis vaataks endiselt sennheiser hd-280 pro poole, peaks endalegi muretsema
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas raen »

Pilt

Nii, "bayerlased" käes ja esimesed muljed - välimus ja olemus SUPER! Sang on tervenisti rauast vedru ja seega istuvad klapid pähe väga, tõesti kohe väga kindlalt ja veendunult! Samas jälle on pehmendus just parajalt pehme kõrvade juures, et klappide kandmine ei tee haiget.

Ja vot siin ma küll täitsa usun seda -35 dB summutust! Paned klapid pähe ja oledki täiesti omaette maailmas ... keerad pead - ikka kõik vaikne!

Ühenduskaabel on ümar ja parajalt jäme. Mitte küll päris korraliku kitarrikaabli jämedune, aga piisavalt, et jätta mulje juhtmest, mis ei katke ka tugevama tõmbamise või murdmise korral. Juhe väljub vasaku kapsli juurest ja samas on ka liug-potekaga volume-regulaator. Noh, mina seda ei vaja, aga las ta olla, kui juba on.

Nende klappidega on kaasas väga, pean jälle rõhutama, et VÄGA korralik kott. Mitte mingi haltuura, riidest tolmukaitse, vaid vinge veekindlast materjalist ja kandilist vormi hoidev vutlar, mille sees on kõrvaklappide kuju järgi vormitud poroloonist täidis. Ehk siis transakott, millise tasemega kotte oskab meil vaid Tuuliku Toomas õmmelda! :-)

Pilt

Ja lõpuks sound ...

Noh, ütleks, et mu Sennheiseid teevad paremat häält. Beyerid on natuke bassised ja, tulenevalt nende kinnisest konstruktsioonist, on sound natuke nagu "kotis". Aga igaljuhul palju paremad, kui EX-29.

Kokkuvõtteks - Beyerdynamic DT 770M on kõrvaklapid, mida võib häbenemata proffi tööriistaks nimetada. Keegi võiks seda ka Gilbertile edasi öelda, äkki ta lollike arvab tõesti, et EX-29 on maailma tipptase ... :-)
Kasutaja avatar
Manchoa
Äss
Äss
Postitusi: 184
Liitunud: 23 Veebr 2010, 08:59

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas Manchoa »

Huvitav on seejuures, et kui lugeda netiavarustest kasutajate kommentaare nende Extreme Isolation EX-29 kohta, siis enamasti räägitakse ülivõrdes. Et heli on "sirge" ja ei ole kusagilt otsast üles pushitud, mis pikema live ajal hakkaks kuulmist väsitama ja et super hea isolatsiooniga, mis teeb isegi aktiivse müraeemladusega klappidele silmad ette.
Päris palju kasutajakommentaare on netis sellised,et ollakse proovinud erinvate tootjate klappe ja isegi ehitusklappe üritatud ise ümber teha (elemendid sisse toppida), aga EX-29 on just täposelt see mida vaja ja paremgi veel....

Praegu oleks päris hea võtta kusagilt mujalt veel teine paar samu klappe ja proovida - äkki sattus Sulle praak...
TY
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas raen »

Positiivseid arvamusi on EX-29 osas tõesti üllatavalt palju ja eks mul tekkis endal ka kahtlus, et äkki ma lihtsalt ei saa asjale pihta. Aga ma tõesti kohe PÜÜDSIN neid endale meeldivaks mõelda, kuid edutult.

Soundi osas võib asjast täitsa aru saada - tegelikult ju livel ongi vaja võimalikult kitsast ja kuiva soundi, mis üldisest lavamürast läbi kostaks. Mingit Hi-Fi heli nautida nagunii aega pole, peamine et klikk kuulda oleks.

Aga muus osas - EX-29-d on minu jaoks liiga suured ja rasked, näed neid kandes välja nagu mingi ufonaut või lennuki piloot :-)
Võrdluseks, Beyerdynamic DT770M–d oma ümarike kapslitega on väiksemad ja kergemad, lisaks veel see, et terasvedrust sang hoiab klapid kenasti peas ja isolatsiooni stabiilse. Tõsi, beyerite pisut bassine sound pole jälle päris see, mida laval kuulda tahaks ...

Ja üldse, kui nüüd rääkida testidest n.ö "lahingusituatsioonis", siis just eile olin "Mustas Kõutsis", kus otse lava all kaks suurt subbakat ja seega laval ikka jube bassitüma. Proovisin algul põrandamonitoriga, siis proovisin Beyeritega ... aga ... no, mitte midagi ei kuule! Teise seti ajaks lükkasin kõrvamonitorid kõrva ja hoopis teine asi! Tunned jalgadega, kuidas põrand väriseb, aga kõrvus ainult vaikne tiks.

Ehk siis tõdemus, ka Beyerid oma -35 dB summutusega lasevad sisse liiga palju lavasoundi basse ja, vähemalt mulle küll tundub praegu, et kui tahta tõsisematel nivoodel esineda, siis in-ear monitoridele alternatiivi pole.
juuliusaugust
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 54
Liitunud: 07 Mai 2006, 13:02

Re: Extreme Isolation EX-29 - müra summutavad kõrvaklapid

Postitus Postitas juuliusaugust »

Ise oman koduses kasutuses selliseid http://www.koss.com/koss/kossweb.nsf/p? ... %5Epro4aat . Summutavad ümbritsevat müra päris hästi, aga raske võitu ja liiga survestavad. Peale 2 tunnist kõrvadelhoidmist on ikka päris kehva tunne. Muidu sound päris hea.
Vasta