Godin’i näol on tegemist vägagi hinnatud kaubamärgiga, kõik pillid pannakse kokku Kanadas, kokku on Godin’il seal 5 tehast. Vaatamata sellele, et Godin’i kitarrid ei näe tihti just mitte kõige seksikamad välja (no must A6 ultra on siiski erand

Godin A6 Ultra on edasiarendus Godin Acousticasterist http://www.godinguitars.com/godinacousticaster.htm , kohe olgu ära märgitud see, et minu meelest on Acousticasteri sound säravam. Acousticasteris kasutatakse omanäolist süsteemi metallvarrastest korpuses, mis peaksid võimendama keelte poolt tekitatud vibratsiooni, A6 Ultras seda pole, küll aga on viimasel piesole abiks Godin’i enda poolt valmistatud humbucker helipea.
Enne Godini kasuks otsustamist oli mul võimalus nii laivis kui ka koduses keskkonnas võimalus proovida üsna mitmeid erinevaid pille, Godin Acousticasterit kasutates oli selge, et see kitarr on just see mida vajan. Kuna A6 Ultrat ei õnnestunudki Eestist leida katsetamiseks, tuli teha nö „pime ost“ teadmises, et mittesobivuse korral saab asja tagasi saata. Ost sai tehtud Thomanni e-poest http://www.thomann.de/, tol hetkel oli seal uute kõrval võtta ka 1 musta värvi B-stock, ehk tagastatud isend, kuna tahtsin niikuinii üleni musta värvi pilli siis polnud otsust raske langetada. Kirjelduses oli vaid napp „small scratches on surface“ kuid sellele vaatamata tellisin hinnatundliku ostjana just selle B-stocki ja ei pidanud pettuma. Ühtegi kriimu mul korpuselt leida ei õnnestunudki, keeled olid peal vilauued, sildid jms modru kõik küljes. Kilekott oli ka kinnine, nõnda on mul kahtlus et keegi ajas seal midagi sassi ja mulle saadeti ikkagi uus pill tagastatud asja hinnaga

Saadetis jõudis kohale 6 tööpäevaga, igati mõistlik aeg on see mulle tundub. Nüüd pillist endast.
Kätte istub see asi nagu valatult, vastates täielikult tehase kirjeldusele, et A6 Ultra näol on tegu akustilise kitarriga mis istub käes nagu elektrikitarr. Termin akustiline ei pea tegelikult päris paika ka, nagu ma ülalpool kirjutasin, on lisaks piesole sellel pillil ka humbucker, seega on tegu hübriidiga. Seda enam, et erinevalt Acousticasterist on A6 Ultral 2 väljundit – mixed out (pieso+humbucker) ja humbucker out. Mixed out nagu nimigi ütleb, võimaldab kasutada mõlemat helipead, helitugevuse reguleerimisel on jäme ots pieso volüümi liuguril, humbuckerit saab juurde lisada. Teine väljund on siis ainult elektrika oma, humbuckerile omase paksu ja tiheda soundiga. Sisuliselt saabki 2 kaablit välja tuua, kas siis signaalid lausa erinevatesse kanalitesse juhtida või läbi A-B boxi ühte. Ma olen proovinud laivis erinevaid variante ja jäänud siiski mixed outputile pidama. Sound mis piesole mõistlikul määral humbuckerit lisades tekib on puhas, tugev ja jõuline, nagu kuivatatud herneid vastu sein visates

A6 Ultra juhtnupud ja heeblid on paigutatud lihtsalt ja loogiliselt, eraldi saab timmida mõlema väljundi helitugevust ja tämbrit. Häälestuvus ja hääles püsimine on selle intstrumendi puhul aga lausa imetabane, tihti tundub, et siin „factory settings“ peab paika ka häälestusel. Samuti on viimistluskvaliteet ülimalt kõrgel tasemel erinevalt ntx viimase aja Mehhiko Fenderitest, kus grifi servade vastu on oht sõrmi vigastada. Ma ei ole pädev vastama küsimusele, kas see pill võiks edukalt asendada elektrikitarri, küll aga on ta ideaalne trubaduurile või siis kitarristile, kes ei taha või ei viitsi kahte pilli kaasas kanda ja laval nendega sebida. Komplekti peaks kuuluma kidravõim või võimusimulaator, ikka selleks, et see „õige“ elektripilli sound kätte saada ja antud isendi kõik võimalused ära kasutada. Tulemuseks on 2 täiesti erinevat soundi, mõleamat saab soovi korral siis juba vastavalt maitsele efektidega täiendada.
Olles nüüd juba mõnda aega Godin A6 Ultra omanik, on see pill minu jaoks nagu muinasjutt, iga oma senti kuhjaga väärt.
antti