Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Muusikast ja muustki ...

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Marchrabbit
Äss
Äss
Postitusi: 221
Liitunud: 15 Mai 2009, 22:51

Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas Marchrabbit »

Meie küla MES (Maaelu Edendamise Selts)planeerib kirjutada projekti (taotluse)kultuurkapitalile ,et saada raha kultuurimajale korraliku helivõimenduse ostmiseks. Kuna projekti juurde tuleb võtta hinnapakkumised ,siis sooviks kõigepealt asjatundjate nõuannet,millistelt kodumaistelt muusikapoodidelt tasuks neid pakkumisi küsida? Tagamõte oleks jätta kõrvale madalakvaliteetse tehnika odavpakkujad.Teine suur küsimus on see,millistest seadmetest peaks ühe korraliku kultuurimaja võimenduse komplekti kokku panema? Kuna raha ei anta kindlasti väga palju,siis soovitati asjad panna tähtsuse järjekorda.
Enda nägemus on,et selles komplektis peaks olema:
kõlarid,mis sobiksid nii sise,kui välisürituste läbiviimiseks.(mida peaks nüüd nende kõlarite juures jälgima?)
mikserpult või mikservõim (kumba oleks õigem eelistada?)
võimendi.(kas tänapäeval on see eraldi üldse vajalik või on kõlaritel võimendid sees?)
Mikrofonid vokaalile(mis hinnaklass oleks soovitav?)
Miktofonid instrumentidele (kitarrile) (peaks vist kindlasti eraldi olema vokaali omadest?)
Üks korralik klahvpill (sellepuhul on oluline,et oleks lihtne kasutada,aga samas kannataks tantsuõhtul mängida ja korralik klaveri sound peab ühel kultuurimaja pillil kindlasti olema,palun soovitusi,mis firmat ja mudelit peaks eelistama)
Need on nagu esialgu kõige olulisemad asjad. kindlasti proovime küsida ka teisi pille,,sõltub ju sellest palju õnnestub raha saada. Kas on üldse reaalne ,et üks firma suudab sellise korraliku komplekti kokku panna? Samas on selge see,et kuna asi on üles ehitatud projektiga raha taotlemisele,siis ei ole võimalik seda kraami vist hakata mitmest kohast kokku korjama.
Vot selline hästi keeruline teema on. Oleks väga tänulik,kui keegi oskab nõu anda,kuidas seda asja nüüd teostama hakata.
ansambel "Lihtsad Poisid"
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas Seidy »

some pointers.

* kölarid: köigepealt vöiks selgeks teha kui suur on see ala, mida peab nö ära katma? kui suured on kultuurimaja ruumid ja kui laialdaselt plaanite väliüritusi teha? mida nendega tahetakse üldse teha? tantsuöhtud(disko vöi bänd?)vöi lihtsalt köne?
* vöimendi: tänapäeval on olemas mölemat sorti kölareid - neid millel vöim sees ja ka neid millel pole. nimetatakse neid vastavalt aktiiv ja passiivkastideks.
* mikrofonid: siin tuleks ehk korra möelda, kas tahate juhtmeid vedada vöi patareisid vahetada... ehk siis kas raadiomikrofon soetada vöi ei. juhtmega versioonile möeldes tuleb möttes vokaalile kohe ette shure sm58. siit tuleb aga jälle omaette küsimus... kes ja kuidas seal tehnikat kasutama hakkab? kui kohalik noortebänd hakkab seal lammutama siis pole ehk väga kallitel mikritel mötet.
instumentide puhul saan ma öigesti aru, ikka näiteks akustilisele kitarrile mikrofon ette?. odav lahendus oleks ehk samson co2? (kondensaatormikker - jälgi et mikseril oleks phantom power. muidugi saaks ka dünaamiliste mikritega ja odavamalt aga isiklikult läheks samsoni teed)
PriitS
Äss
Äss
Postitusi: 107
Liitunud: 20 Veebr 2006, 19:51

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas PriitS »

Aidake nüüd inimest. Tal on vaja korraliku tehnikat, mitte et kuidas ja kes seda kasutama hakkab!

Kõige tähtsam on kõlarite valik.. pärast sellist ruupor soundi ei kompenseeri millegagi... ei madalate ja ega ka kõrgete boostimisega!!!
*võiks vaadata pigem aktiivikaid (kõlareid) ja pult.. võimu raha jääb üle ja saab midagi paremat soetada
*passiivikad (kõlarid) ja võimendusega mikseripult.. jällegi - kola vähem.
ma eeldan et see eelarve on kusagil 50.000.- kanti?!
Hoidu Behringeri toodetest!!! :) mis siis et odav.
pakkumised võid vabalt teha pillipood.ee -le (neti pakkujad on odavamad kui kauplused... saad rohkem kola valida!)

Näitkes:
Phonic PHPPODK16 POWERPOD K16+ pillipood.ee pakub 13.027.-. See pult peaks tagama vajadused ka päris suurele anbamblile. http://www.thomann.de/es/phonic_phppodk ... k16_02.htm
Või siis ilma võimenduseta mikser. Allen&Heat, Yamaha, Mackie. Ise eelistaks kindlalt Mackiet - väga vaikne mürade poolest ning nupud, potekad on hästi tundlikud ja täpsed. Samuti on Mackiel väga head micpreambid - väga tähtis!!!
Pultide puhul määrab suuresti hinna ka see, kas tal on sisse ehitatud effektimasin - tee selgeks kas seda on vaja.


(äkki on vaja ka magistraalkaablit, oleneb kas heli hakatakse tegema lavapeal või lava ees! THE SSSNAKE MC164 16 sisendit, 4 kanalit kõlaritele 2524.-)

Kõllidega on nii, et soovitaks minna poodi ja lasta mängida erinevaid firmasid, neid ei oska peast öelda.. iga kuulaja kõrv ja maitse on erinev.
Poes kuulad ära milline on kõige sobivam (bassid, keskmised, kõrged - kuulata ilma EQ-t kasutamata!) ja otsustad edasi, kust tellid. Ütled müüjale ka, et mis võimu kasutama hakkad. Peaasi et protsessimata sound oleks juba võimalikult hea - naturaalne.

Mikrid. Pillidele (elektriseeritud, võimendatud, trummid) mis teevad kõvemat häält dynaamilised ning pillidele, mis on akustilised kondensaator mikrid.
Vokaalile siis pommikindlad Shure sm 58, pillidele dyn. Shure 57, akust-pillidele Samson C02 Pair (2000.- eeki paar) Samson ei kõlba eriti hästi stuudiosse kuna jääb natuke nadiks. Aga livesse sobib Samson väga hästi, kuna väga tundlik konde mikker põhjustab jälle feedbacki ja Samson ei ole seda eriti mitte :)

Klahvpillidest soovitan yamaha tooteid, otsest marki ei oska öelda.. pigem vaadata, et oleks raske klahv.. parem mängida ja peab kindlasti kauem vastu.. samas kannatab ka paremini niiskust ja põrutust jne. Järgmine samm on siis hinna järgi pill välja valida.

Ja ära unusta JUHTMEID. mikkri juhtmed, otsikud, üleminekud, tagavara juhtmed. Et oleks kohe varnast võtta kui livel mingi juhe läbi peaks minema. Seda juhtub kindlasti.

Statiivid mikritele ja kõlaritele, võibolla ka noodipuldid.

korralik eeltöö ei tee paha. Anna teada, kuidas läheb!

PriitS
alland
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 63
Liitunud: 15 Juul 2009, 20:13

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas alland »

Juba palju tarku asju on öeldud ja sellega võib üldjoontes nõustuda. Loetelu oskaks ilmselt igaüks veel täiendad stiilis "aga subwooferit polegi plaanis või?" ja "lavamonitorid olete sootuks unustanud" ja "igas kultuurimajas peab korralik bassikuubik ikka ka olema" ja nii edasi.

Kui KULKA nõuab tõesti ühte pakkumist kogu nodi peale, siis ilmselt tuleks teil võimalikult avalik hange teha. Soovitan sellisel juhul lähteülesandesse panna konkreetsed mudelid vajatavatest seadmetest, mida eeltöö käigus olete välja valinud. Kui küsida "kõlareid, mikrofone ja võimendit mikserpuldiga" siis ei ole hinnad ja kaubad kuidagi enam võrreldavad.

Hinnareferentsiks sobiks üsna hästi Thomann, sisenedes Iirimaa alt saab jutust aru ja EU jaoks pandud käibekas on sarnane Eesti omaga - sealt nähtav hind on kaunis realistlik. Pillipood.ee, mis on Thomanni kohalik kloon, saab ilmselt sealt valitud kaubale ka ametliku pakkumise teha ja kui on kultuurimaja täis kaupu, siis võiks nende hind ka letihinnast veidi alla tulla.

Pane näiteks Thomanni näidete ja hindade varal oma kulutuurimaja dream-set kokku ja postita siia arvustamiseks, ehk tuleb rahval ideid täienduste/paranduste/alternatiivide osas.
Korg KronosX & M3 & Pa2x Pro • NI Komplete 7 & Kore 2 • Reaper • Ableton • Omnisphere • soundcloud.com/allandd
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas Seidy »

PriitS kirjutas:Aidake nüüd inimest. Tal on vaja korraliku tehnikat, mitte et kuidas ja kes seda kasutama hakkab!
...
PriitS
minu jutu möte oli selles(mikrite koha pealt), et ei ole mötet kulutada summasid kallitele vokaali ja instrumendimikritele kui järgmisel öhtul tuleb mingi purjus jorss, kes mikri öllega üle kallab vöi korduvalt seda maha pillab. köik ei suhtu lihtsalt asjadesse heatahtlikult.
enda kogemusest ei pea pillivöimu ees nüüd küll kindlalt 57't olema, saab seda ka kolm korda odavama mikriga teha.
Marchrabbit
Äss
Äss
Postitusi: 221
Liitunud: 15 Mai 2009, 22:51

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas Marchrabbit »

Tänan heade nõuannete eest. Ilmselt hakkab mõte liikuma aktiivkõlarite ja ilma võimuta ja efektimasinata puldi suunas. Selle foorumi arvustuste põhjal ma esialgu Pillipood.ee peale ei plaaninud panust teha. Samas on seal tõesti kõige parem valik,ehk siis peaaegu kogu Thomann. Minusuguse algaja jaoks on see tehnika maailm (mudelid jms.) natuke keeruline,aga teie abiga on lootust hakkama saada. Tegelikult pole mina selle projekti juures kaugeltki mitte ainuotsustaja, püüan lihtsalt anda oma panuse,et pärast ei peaks kahetsema,kui valed asjad tuuakse. Elu näitab,kas minu ettepanekuid arvestatakse või ei. Natuke ootan veel soovitusi,enne kui nimekirja tegema hakkan.
ansambel "Lihtsad Poisid"
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas raen »

Mõned mõtted siis minult ka.

Ole realistlik ja ära aja süsteemi mõttetult keerukaks ( kas leidub teil kedagi, kes seda kasutada oskaks, haldaks jne? ) ja kalliks ( vaevalt praegu vaba raha palju on )

Seega, minu esimene mõte on - ostke aktiiv-valjukad! Mugav kasutada ( kerged ) ja ka üsna lollikindlad ( võimendi on kõlari jaoks sobiliku võimsusega, sisse-ehitatud limiter kaitseb ülekoormuse eest ). Taolisi valjukaid võiks siis olla miinimum 2, aga ka 4, kui eelarve kannatab. Kõiki neid saab siis kasutada ka üksikuna ja ilma mikserpuldita, kui tarvis. Osad neist saab suunata saali, osad aga jätta pillimeestele monitorideks ( saab nii statiivi otsa panna, kui ka külili põrandale ).

Kust osta? Mina ei soovita netipoode! Saate küll hinna ehk soodsama, aga hilisem garantiiteenindus saab olema keeruline - kirjutad neile ... kas ja millal nad vastavad ... jne. Sama on pillipood.ee-ga, olles saksa netipoe kohalik vahendaja, peavad ka nemad läbima sama kadalipu.

Kõlarite osas võtaks mina Itaalia tootja FBT kõllid. Mul on endal 4 selle firma passiivkõlarit, aga olen mitmel korral saanud kasutada ka aktiive ja kõik need on jätnud väga profi ja asjaliku mulje ( meeldiv sound, tiheda käiguga potekad, tugev konstruktsioon - midagi ei ripenda, midagi ei logise jne ) . FBT suur pluss on see, et neid ei toodeta mitte kusagil kaug-idas, vaid tegu on korraliku euroopas kokku pandud tehnikaga. See omakorda tagab asjade töökindluse. FBT-d toob maale PVX - http://www.muusik.ee/ On normaalne pood, asjaliku suhtumisega ja objektiivsete hindadega.

Aga valiksin siis selle - http://www.fbt.it/intranet/Inglese/pae/ ... /index.asp
või kui raha natuke rohkem ja/või vaja suuremat võimsust, siis selle - http://www.fbt.it/intranet/Inglese/pae/ ... /index.asp

Mõlemad need on 15 tollise valjukaga, aga paha valik pole ka väiksema, 12 tollise valjukaga - on küll natuke väiksema võimsusega, aga ka odavamad.

Mõistlik oleks komplekti lisada ka mikserpult. Kanalite arv sõltugu sellest, kui palju on reaalselt tarvis korraga heliallikaid järgi ühendada. Just REAALSELT, sest mõttetu on investeerida 64-realisesse pulti, kui tarvidust selleks iialgi ei ole. Aga 4-kanaliga jääb ka kindlasti väikseks.

Milline firma? Ühinen Priiduga - vältige Behringeri! Aga minu arusaamise järgi pole Phonic palju parem firma. Mackie on samuti kahjuks viimastel aastatel täiesti allakäinud kaubamärk, peale seda, kui tootmine viidi üle itta. Foorumid üle maailma on täis sajatamist ja hädakisa Mackie olematu koostekvaliteedi osas. Ka mul endal on viimasest ajast üks väga ebameeldiv kokkupuude näitena tuua - ostsin Mackie pisikese aktiivmonitori. Esimesel eksemplaril läks juba teisel päeval fantoomtoite nupp katki ( asi, mida peaks olema võimatu lõhkuda ). Vahetasin poes monitori uue vastu, see nüüd küll tõesti töötab mul abikaasa kasutuses siiani, aga ... ausõna, kõik on sel ligadi-logadi ja sound on ka ... nojah ... vähemalt olemas :)

Aga mina selle kastikesega livele minna ei julgenud ja ostsin selle asemele väikse FBT aktiivi. Palju ... palju ... palju parem! Igas mõttes.

Seega, kahjuks on Mackie au ja hiilgus jäänud legendiks minevikust :(

Olgu vahemärkusena öeldud, et ka teine ameerika "alustala" JBL muutus nüüdsest "pilusilmseks" ...

Aga millist pulti siis võtta? Mina soovitaks Yamahat. See on kindla peale minek. Ja võtta tuleks selline mudel, kus on FX-prose sees.
Valikut on piisavalt - http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/Con ... TID=227900

Edasi mikrid - Shure SM58 vokaalidele ja Shure SM57 pillidele - need on klassika ja toimivad ka 100 aasta pärast. Paha pole ka üks või kaks saatjaga mikrit, Shure pakub neid ka. Igasuguste peente kondekas- ja fantoomtoitega mikrite osas olen ma kahtlev - kas ja kes neid rahvamaja kontekstis ikka kasutab ...

Mikristandid, kõlaristandid, noodipuldid jne - siin võib mida iganes võtta, K&M on kallim, aga samasugune pehme saast, nagu kõik teisedki.

Klahvpilli osas peate arusaamisele jõudma, kas vajate ainult klahvpilli sounde ( siis tuleks mingi digiklaver võtta ), või on tarvis pigem arrangeri moodi asja. Aga valikud on siin suured - Yamaha, Roland, Korg jne

Kokkuvõtteks - mina küll ei usu, et tänapäeva külakultuurimajas keegi mingeid magistraal-kaableid, lavasound-saalisound jm tõsisemaid helivõimendus-installatsioone paigaldama-kasutama hakkab! 2 kuni 4 kerget plastmassist aktiivkõlarit, väike mikserpult ja nipet-näpet juhtmeid juurde, ning kõik vajalik saab tehtud.
alland
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 63
Liitunud: 15 Juul 2009, 20:13

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas alland »

Mina ei soovita netipoode! Saate küll hinna ehk soodsama, aga hilisem garantiiteenindus saab olema keeruline - kirjutad neile ... kas ja millal nad vastavad jne.
Thomanni puhul (annab 3a kõigele, mida müüb, erinevalt ) on isiklik kogemus:
1) Vastas kahe päeva jooksul
2) Saatis UPSi kulleri kaupa üles võtma
3) Kogu protsess ühe rikkiläinud mikseriga läks ca kuu, kui asi oli üsna garantiiaja lõpus

Kuna volitatud remontijaid Eestis kuigi palju ei ole, siis garantiiaja keskpaiku on tavaline praktika ka siinsetel pillipoodidel, et asi tuleb kuhugi euroopasse saata ja remonti oodata. Vahe on siis, kui juhtub seade kohe alguses rikki minema, et saad vahetuse korras uue vastu (tavaliselt läheb siin nn 30 days money back garantii alla, mis ka Thomannis kehtib).
Korg KronosX & M3 & Pa2x Pro • NI Komplete 7 & Kore 2 • Reaper • Ableton • Omnisphere • soundcloud.com/allandd
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas raen »

alland kirjutas:isiklik kogemus:
1) Vastas kahe päeva jooksul
2) Saatis UPSi kulleri kaupa üles võtma
3) Kogu protsess ühe rikkiläinud mikseriga läks ca kuu, kui asi oli üsna garantiiaja lõpus
Ei vaidle vastu, et alates sellest, kui oleme kõik koos EU-s, on elu läinud selles osas lihtsamaks. Aga minu just tänane kogemus ühe saksa netipoega - täpselt nädal tagasi tellisin kidra efektide pedalboardi. Summa broneeriti kenasti kaardil ära ja sinnapaika asi jäigi - ei saatmisteadet, ega miskit. Alles täna, peale minu KOLMANDAT kirja, mis oli juba üsna kuri ja sisaldas hoiatust, et ma tühistan peatselt oma tellimuse, tuli kiiresti vastus, stiilis "aitähh Teile tellimuse eest, just saatsime paki teele ... " :D

Eesti pillipoodnik vähemasti seisab alati teiselpool letti, netikaupmees aga eirab vajadusel e-kirju ja telefoni otsa jäädki ootama ...
alland
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 63
Liitunud: 15 Juul 2009, 20:13

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas alland »

Jutt kisub veidi algteemast kõrvale, aga jah - netipoel ja netipoel on vahe. Thomanniga olen lähes 100kEEK diile teinud ja kõik seni perfecto! Isegi ükskord oli kaubas üks item vähem ja kirjutasin neile, et oops, pakki avades ma ei leidnud sealt ühte asja (tõsi, maksis mõniteist euri), aga vabandasid ja nädala pärast oli kuller puuduva tükiga kohal. Mitmel sõbral sama poega sarnane kogemus - ma nüüd näen välja peaaegu nagu nende müügimees :)

Samas odavat hinda ajades tellisin Korg M3 sellisest Hollandi vahvast kohast nagu synthplanet.com - minu jaoks sugugi mitte odav asi ja olles kõik lasknud välja arvutada, mis see Eestisse saata maksab ja et üldse siia saata saab jne jnt saabus ostu lõppfaasis teade, et sellisest banaanivabariigist nagu me, ei saa õldse krediitkaardi ostu teha, tehku ma rahaülekanne. Ega see ka teab kui keeruline polnud, teenustasu jäi küll minu kanda, aga siis algas venitus, et pole ikka neile laekunud ja kontrolligu ma seda ja teist ja lasin pangal igasugu SWIFT väljavõtteid teha ning hakkas peaaegu selline nigeeria pettuse tunne. (asja iva ilmselt oli see, et ega neil endal seda ka riiulis polnud ja kui papp neile laekus, tellisid nad asja ise ära ja kuni see tuli neile, ajasid mulle mingint nuudlit).

Pill siiski tuli kuu ajaga ära aga kellelegi sellist asja ei soovita ja ma ei taha mõeldagi garantiicase peale selle kontoriga....
Korg KronosX & M3 & Pa2x Pro • NI Komplete 7 & Kore 2 • Reaper • Ableton • Omnisphere • soundcloud.com/allandd
Marchrabbit
Äss
Äss
Postitusi: 221
Liitunud: 15 Mai 2009, 22:51

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas Marchrabbit »

Teie nõuannetele tuginedes,kirjutasin kokku sellise nimekirja,mille saaksin esitada läbiarutamiseks.


1.Mikserpult YAMAHA MG 12 / 4 C 1tk. (4990 eek/tk.)
2.Aktiivkõlarid YAMAHA MSR 400 2tk. (19800 eek/2tk.)
3.Süntesaator YAMAHA PSR S 550 S 1tk.(11690 eek/tk.)
4.Mikrofon vokaalile SHURE SM 58 LC 3tk.(3x2315 =6945 eek/3tk.)
5.Mikrofon akustilisele instrumendile SAMSON CO 2 2tk. (1790eek/kompl.)
6.Statiivid kõlaritele K&M 2tk (2120 eek/2tk)
7.Statiiv süntesaatorile KB Athletic Double Stand 1tk. (525eek/tk)
8.Statiiv vokaalimikrofonile STAGG MIS 1022CR 3tk (3x550=1650eek/3tk.)
9.Statiiv instrumendi mikrofonile K&M LOW MIC STAND 2tk(2x905=1810 eek/2tk.)
10.Stereo kaabel süntesaatori ja mikserpuldi ühendamiseks 1tk.
11.Kaabel aktiivkõlari ja mikserpuldi ühendamiseks 2tk.
12.Kaabel mikrofoni ühendamiseks. 5tk.
13.Kaabel kitarri ja mikserpuldi ühendamiseks 2tk.
14. Noodipuldid STAGG MUSA 5 BK. 3tk. (3x639 =1917 eek/3tk.)

Ülaltoodud nimekiri on koostatud muusikapoe “R-Music” tootevaliku põhjal. Soovitav on,et
punktides 1-3 näidatud seadmed oleksid ühelt tootjalt. See tagab parema ühilduvuse ning lihtsama käsitlemise. Punktides 4-5 näidatud mikrofonid on valitud professionaalide soovitusele tuginedes ja on kiidetud just oma hea kvaliteedi -hinna ja vastupidavuse suhtes. Statiivide valikul arvestasime eriti just vastupidavust,kuna kasutajate ring on lai.
Kaablite valikul palume arvestada piisava pikkusevaruga (ca 5m) ja kvaliteetsete materjalidega(kummikaabel metallkorpusega pistikutega).
Punktis 3 näidatud Yamaha süntesaatoreid iseloomustatakse ,kui vastupidavaid ja põrutuskindlaid instrumente. Valitud instrumendil on piisavalt tehnilisi võimalusi ka tantsuõhtu läbiviimiseks . Samas on sellel pillil integreeritud kõlarid,mis võimaldavad seda kasutada ka ilma täiendava helivõimenduseta. Kuna mikserpult ja kõlarid on samalt tootjalt võiks süntesaator olla samuti Yamaha.

Tekst on igaks juhuks juures,et neid valikuid põhjendada. Kui on ikka midagi valesti andke jälle nõu. Eesmärk on üllas! Maakultuuri edendamine!
ansambel "Lihtsad Poisid"
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas Seidy »

praktika on näidanud, et 5 meetrit on ikka päris lühike. muidugi jällegi oleneb ruumide suurusest ja kaugele pult lavast läheb jne. aga jah... 5 tundub ikka live jaoks pisut vähe.
ja seda ka et tellige thomannist, saate palju odavamalt. :)
PriitS
Äss
Äss
Postitusi: 107
Liitunud: 20 Veebr 2006, 19:51

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas PriitS »

Täitsa normull valik, anna minna!
Seidyl ses suhtes õigus, et kui on suurem lava siis 5 meetrine juhe sobib ainult siis, kui sul on lava peal üks magistraali otstest. Vastasel juhul on juhtmed nagu pesunöörid. lavapeal ja väga varmad otstest purunema.
Kõige lihcam ise kohale minna, kuhu kola üles panema hakatakse ja ära mõõta - kas või sammudega + varu.

Mida veel märkasin, mis puudu on - elektri pikendused. Võibolla ei lähe projekti raamesse aga meeldetuletus ikkagi.

Edu!
alland
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 63
Liitunud: 15 Juul 2009, 20:13

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas alland »

Mõned ideed veel muidu kuuldud tarkadele mõteletel lisaks.
- Kaablipikkuse juttu toetan - seda enam, et te magistraalkaablit ei hakka selles konfis kasutama, vaid pistate asjad otse pulti. 10 meetrit oleks ehk OK nii pillikaablite kui mikrikaablite osas, vajadusel keerab liigse meetri puldi juurde rulli.
- Kui juba kroonu maksab, siis nõudke Neutriku otstega kaableid ja muidu ka, vastasel juhul lisage komplekti kohe jootekolb ja muud tööriistad
- Kui üks ja sama pakkuja paneb nii seadmed kui juhtmed, siis on ehk rohkem lootust, et kõik otsad igal pool kokku sobivad, vastasel juhul tuleks juhtme otsad üle käia - XLR/6mm pulk, mono/stereo, emane/isane jne
- sündi ja puldi vahele peaks pigem minema kaks 6mm pulgaga monojuhet, st kaabel võib olla stereo, aga otsad (L/R) peaks olema eraldi.
Korg KronosX & M3 & Pa2x Pro • NI Komplete 7 & Kore 2 • Reaper • Ableton • Omnisphere • soundcloud.com/allandd
Marchrabbit
Äss
Äss
Postitusi: 221
Liitunud: 15 Mai 2009, 22:51

Re: Projekti kirjutamine kultuurkapitalile.

Postitus Postitas Marchrabbit »

Tänan soovituste eest. Teen nüüd oma ettepanekutesse muudatused ära ja annan projektikirjutajatele edasi. Siis saab näha,kas sellest tuleb midagi või ei.
ansambel "Lihtsad Poisid"
Vasta