Marchrabbit kirjutas:Kas akustiline( elektroakustiline) kitarr on võimalik mikserpuldist sedasi ära reguleerida,et kannaks ka bassiosa välja?
Siin tuleb asjale lähendeda kahte aspekti silmas pidades -
1. Sagedusvahemik, mida basskidra bändis täidab. - eks annab ikka EQ-d sobilikult sättides ka akustilisest kidrast jämedamaid sounde välja võluda, aga võid olla täitsa kindel, et päris basskitarri ei õnnestu ikkagi asendada. Basskitarr on instrument, mis on just bassinootide tarbeks ehitatud ja aastakümneid arendatud. Siin on omad füüsilised ja elektrilised põhjused, miks akustiline või tavaline elektrikitarr ei tee tõelise basskitarri häält.
Iseasi on MIDI-väljundiga kidra, kus häält teeb hoopis soundimoodul, aga see pole Sinu puhul vist praegu teema
2. Partii, mida basskitarr mängib. - mina olen seda meelt ( ja võin kihla vedada, et kõik maailma basskitarristid sekundeerivad mulle ), et basskitarr pole bändis vaid pelgalt ähmase madala müdina tekitaja, vaid tal on ka muusikaliselt oma roll mängida. Ja, sõltuvalt muidugi stiilist, võib see esitatavas muusikas mõnikord olla päris kandev ehk ka keeruline. Tõsi, oskajamad kitarristid, ühele siin ka Ivar viitas, suudavad korraga kitarril esitada nii kitarri, kui basskitarri partiid, ja teevad seda üsna veenvalt, aga see nõuab tõeliselt head koordinatsiooni ja eeldab kindlasti pikki aastaid tihedat harjutamist. Aga lõppkokkuvõtteks - ühel pillil üritada korraga kahe pilli partiisid mängida, see on alati kompromiss. Ehk siis - duo, mis koosneb virtuoossest basskitarristist ja virtuoossest kitarristist võimaldab alati huvitavamat ja mitmekesisemat muusikat mängida, kui üksik kuitahes virtuoosne kitarrist seda suudab.