Vandenõuteoreetikutele ...

Muusikast ja muustki ...

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Vandenõuteoreetikutele ...

Postitus Postitas raen »

Leidsin LHV foorumist pulli asja - :D


Vandenõuteoreetikutele puremiseks, miks on nii?

Võta suvaline sõna ja loe kokku, mitu tähte selles on. Ükskõik mis sõnaga sa ka ei alusta, varem või hiljem jõuad tõdemuseni, et kogu krempel on 4. Vähemalt eesti, hollandi, heebrea, inglise ja saksa keeles.

Näiteks “allmaaraudteejaam” koosneb 17 tähest. Nüüd loe, mitmest tähest koosneb sõna “seitseteist”. 11 tähte. Sõnas "üksteist" – 8 tähte. Sõnas kaheksa – 7 tähte. Sõnas "seitse" – 6 tähte. Sõnas "kuus" – 4 tähte. Seega allmaaraudteejaamast saame neli tähte. Sama tulemuseni jõuab eesti keeles ükskõik mis sõnaga alustades.
aasta66
Tegija
Tegija
Postitusi: 34
Liitunud: 28 Juun 2007, 08:30

Re: Vandenõuteoreetikutele ...

Postitus Postitas aasta66 »

Sama on muusikas: 4, 8, 16, 32 ... . Blues on 12 taktiline periood ( 4+4+4). Fuuga kunst on ehitatud matematika reeglidel. Näiteks teema läheb kvart ülesse (+4 ), siis kohe järgneb vastuseks kvart alla -4. j.n.e. Uuri muusikad kus tahad, aga alates Bachist kuni viimase Eurovisiooni laulu Alexander Rybak'i "Fairytale" leiad alati: 2+2, 4+4, 8+8 ....... :)
Kasutaja avatar
enar
Site Admin
Site Admin
Postitusi: 78
Liitunud: 17 Okt 2004, 16:39

Re: Vandenõuteoreetikutele ...

Postitus Postitas enar »

raen kirjutas:Võta suvaline sõna ja loe kokku, mitu tähte selles on. Ükskõik mis sõnaga sa ka ei alusta, varem või hiljem jõuad tõdemuseni, et kogu krempel on 4. Vähemalt eesti, hollandi, heebrea, inglise ja saksa keeles.
Tänapäeval on asja niipalju lihtsamaks tehtud, et tegelikult jääb kõikides keeltes alles ainult kaks -- 1 ja 0. Või oskab keegi veel ikka ilma arvutita kirjutada?
Vasta