Mida teha roolijoodikutega? :-(

Muusikast ja muustki ...

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Mida teha roolijoodikutega? :-(

Postitus Postitas raen »

See emotsioon siin on mul küll kantud peamiselt hiljuti Tartus väikse tüdruku surnuks sõitnud lurjuse teost, aga eks me kõik ole seda sama mõelnud lugematuid kordi varemgi. Ei möödu ju sisuliselt päevagi, kui taolisi uudised ei tule.

No, mina mõtlen asjast nii - joove on selline asi, mis kas on, või ei ole. Ehk siis, see on seisund, mida on suht lihtne tuvastada ja mõõta. See pole midagi sellist, mille määramises saaks tekkida mingi saatuslik viga. Ehk siis, kui joove ON, siis see ka tuvastatakse ja selle olemasolus siin suuremat vaielda mõtet pole.

See aga teeb tegelikult väga lihtsaks joobes juhtimise eest karistuse määramise - kui mõne muu süüteo puhul võib ikka vaielda, et kas ja kes ja kui palju ikka süüdi oli, siis siin on asi lihtne - joove on ... oled süüdi.

Oi kui palju on räägitud, et kui karm see trahv ikka olema peaks, et inimest mõtlema panna! Fakt on aga see, et olgu see trahv nii suur, või väike kui tahes, kes on ennast ikka juba segi kamminud, ei see enam mõtle, et sooritan ju kuriteo, kui rooli istun. Lihtsalt, ON selliseid inimesi, kes puht oma natuurilt on roolijoodikud ja neid ei muuda ei miljonitrahv, ega juhtimisõiguse peatamine. Trahvi lihtsalt ei maksa ja sõita saab ka lubadeta, eks!

Konfiskeerime auto? Noh, siis kas laenab sõbra oma, või leiab tänavalt. Või ostab 5000 krooniga järgmise rondi. Enamasti pole ka sellise inimese lähikondlaste hulgas ühtegi pädevat, kes vahele astuks ja võtmed käest võtaks.

Heakene küll, lõpuks ikka on oinal mihklipäev ja lurjus pannakse trellide taha ... Ja edasi - meie hakkame teda seal ju üleval pidama! Tore teada, eks!

No, mida kurat nendega siis teha, et ometi meelde jääks, et NO EI TOHI ROOLI MINNA, KUI OLED KAS VÕI LONKSU VÕTNUD! ...

Mul on lahendus olemas. Ma tean, et see on karm ja ei sobi mitte kuidagi "tsiviliseeritud maailma", tean ka, et kui mul viha natuke lahtub, siis saan ise ka aru, et see on üsna rumal idee mul ... aga - inimesel on 10 sõrme ... iga kord, kui jääd joogisena roolis vahele, loovutad ühe sõrme. Lihtne karistus, lihtne teostada, ei takista edasist elu, kui oled otsustanud "heaks" hakata, küll aga jääb alatiseks meelde. Ressurss on 10 sõrme ja on sinu teha, kuidas selle ressursiga ümber käid.

Juua ja mitte juhtida, või siis juhtida ja mitte juua ... siin pole ju mitte midagi keerulist! Või on?
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Re: Mida teha roolijoodikutega? :-(

Postitus Postitas raen »

PS. See näitaks ka täiesti uues valguses ütlust, et "egas mina pole mingi paadunud roolijoodik! Minu rikkumisi võib ühe käe sõrmedel üle lugeda!" :lol:

Krt, karmid naljad, aga ma olen ikka täiega vihane ka ... Ja mul on neist roolimõrtsukatest NIIIIIIIIIIII kõrini! :(
Kasutaja avatar
enar
Site Admin
Site Admin
Postitusi: 78
Liitunud: 17 Okt 2004, 16:39

Re: Mida teha roolijoodikutega? :-(

Postitus Postitas enar »

Noh ega sõrmed ei joo, ikka pea. Ma alustaks peast ning kui see ei aita, jätkaks sõrmedega ;)

Pigem peaks mõjutama seadusandjat saamaks aru, et joobes juhi käes on auto potentsiaalne relv. Kui keegi relv käes kaubanduskeskusse jalutab ning seal tulistama hakkab, lastakse selline tüüp ilma pikemalt mõtlemata lihtsalt maha. Kui jääb ellu, läheb pikaks ajaks istuma. Miks peaks roolijoodikusse teist moodi suhtuma? Targad mehed saavad ka promillid paika panna, millest alates on tegemist reaalse mõrvariga.

Olen ise mõelnud, et kui minu lähedane hukkuks või jääks vigaseks roolijoodiku süü tõttu, siis vahendeid kokku hoidmata alustaks sellise tüübi vastu ühe tsiviilhagi teise järel. Mul piisavalt vahendeid, et elu nii põrguks muuta kuni too ennast oksa tõmbab.
Vasta