UUS LIIGE - UUS LUGU

Musa - kuulamiseks ja kommenteerimiseks

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
upcash
Algaja
Algaja
Postitusi: 7
Liitunud: 02 Mai 2008, 10:29

UUS LIIGE - UUS LUGU

Postitus Postitas upcash »

Tere kõigile!

Minu esimene postitus siin foorumis.
Kuulake ja hinnake!!!

http://www.golomb.ee/lyrics.zip

Tänud kõigile ette ära!
Ilja
PriitS
Äss
Äss
Postitusi: 107
Liitunud: 20 Veebr 2006, 19:51

Re: UUS LIIGE - UUS LUGU

Postitus Postitas PriitS »

Panen siia oma mõtted suvalises järjekorras, mis kohe pähe tulevad.

siuke tore "childish" lugu... minuarust sobiks hästi mõne arvutimängu soundtrackiks. Väga hea element selles loos on naturaalne klaver - lisab natukenegi naturaalsust, teistmoodi sära. Minuarust oleks lugu rohkem stiilsem kui kaotaks ära need n.n. trance v.m.s.trummid ja kasutaks vastavalt ka teiste soundidele rohkem elektrilisemaid trumme.
Veel üks tähelepanek: üldjuhul hästi komponeeritud aga miks pole selles teoses rohkem kasutatud Intro teemat... minuarust ka väga ilus... Selle saaks ilusti lisada kas outrosse, kusagile vahepeale värskenduseks põhimeloodiale ja mõne teise soundiga või samaga. Kusjuures sihuke primitiivne intromeloodia on sama äge kui põhimeloodia. Kasuta mõlemaid.

Mixist:
trummid on liiga kõvad.. see ei ole mingi räme hardcore lugu.
saateklaver ja meloodiaklaver on ühetugevused. kuigi saade võiks olla rohkem taga. Üks võimalus on et saateakordidel ja peameloodial on üksteisest natuke erinev EQ. Näiteks: akordides lõikad -2, -3dB sagedustel 350Hz, 1kHz, 3 kHz (kasutades siis vast mitte väga kitsast Q-d), cutoff 15kHz ning meloodia liinis jälle boostid neid sagedusi. Võivad olla ka mingid teised sagedused lihcalt oletasin.
Süna akordid jäävad alguses väga meloodia registrisse ja asi muutub kuulajale segaseks, sest üheskohas asuvad meloodia, string, ja süna. Kõik keskel, samas registris ja sama tugevusega.

Sünale. Tee sellest trackist duubel ja nihuta teist tracki 21 - 30 ms teisest kaugemale. üks track hard left, teine hard right.
Teine variant. duubeldad tracki. ei nihuta tracki vaid teed EQ-ga triki: ühes trackis boostid sagedusi ja teises lõikad täpselt neid sagedusi, mida eelnevas boostisid ning panoraam jälle laiali. Proovi järgi :)

trummid on kuivad. näiteks taldrikutel ühte verbi ja snare teist verbi.

lõpupoole klaveri saateakordi noodid lõpevad eriagadel mitte korraga - seda võiks vältida.

btw, mis proget kasutad?

edu!
Kasutaja avatar
enar
Site Admin
Site Admin
Postitusi: 78
Liitunud: 17 Okt 2004, 16:39

Re: UUS LIIGE - UUS LUGU

Postitus Postitas enar »

MP3 failide zippimisel ei ole suurt mõtet, kuna MPEG formaat ise on juba pakitud. Antud juhul siis MP3 fail suurusega 8.3 MB ning zippitud fail suurusega 8.2 MB. Otse MP3 failil klikates saab seda kohe kuulama hakata ilma ZIP faili allalaadimise ning lahtipakkimiseta ;)
upcash
Algaja
Algaja
Postitusi: 7
Liitunud: 02 Mai 2008, 10:29

Re: UUS LIIGE - UUS LUGU

Postitus Postitas upcash »

Tere ja suured tänud vastuse eest!

Nii - tegin loo veits ümber ja lisasin ta uuesti ülesse uue variandina.
Ei hakkanud faili nime muutma, vaid lihtsalt asendasin faili.
Võimaluse korral tõmmake see endale uuesti.

Eks selles suhtes olen nõus, et lugu on sihuke paras "lastekas", kuid kuna tegemist minu esimese tõsise projektiga, mida tegin täiesti üksinda, siis harjutamise mõistes käib kah :)
Loo tegin valmis REASON 4-ga ja ausalt öeldes ei jaga matsu kõiges eriti veel välja (mõtlen selle all: -3dB sagedustel 350Hz, 1kHz, 3 kHz numeratsiooni) aga küll ma arenen ka selles suunas. Kui kuulate seda lugu uuesti, siis pange tähele et muutsin trummi veidi vaiksemaks ja võtsin mõned ülekarjuvad crashid ka vähemaks, samuti tegin loo lõpus klaveri ümber. Lisaks veel INTRO ja OUTRO kohapealt, et otsustasin siiski et OUTROT ei lisa kuna lugu niigi juba üsna pikk "lasteka" kohapealt.

Tänud!
Ilja
upcash
Algaja
Algaja
Postitusi: 7
Liitunud: 02 Mai 2008, 10:29

Re: UUS LIIGE - UUS LUGU

Postitus Postitas upcash »

to enar:

Aitäh tähelepaneku eest!
Tegin nüüd ka otsefaili:

http://www.golomb.ee/lyrics.mp3

Parimatega!
Ilja
Vasta