TC-Helicon VSM-200 - Active Voice Monitor

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

TC-Helicon VSM-200 - Active Voice Monitor

Postitus Postitas raen »

Küllap teab iga laval esinenud muusik, kuivõrd raske on, kui ei kuule ennast ja oma esitust korralikult. Suurtel ja profilt helindatud lavadel ongi sestap lavasoundi jaoks üleval oma helitehnika ja sageli ka spets lava-helitehnik olemas. Pubibändid lähevad paraku tihti lihtsamat teed ja lavasoundi just suuremat ei investeeri. Arusaadav ka - kes see ikka viitsib lisakola tarida ja pealegi on väiksemates ruumides ilma monitoridetagi lärmi küll, mille järgi orienteeruda. Ega ta nüüd suurem asi sound pole, seal suurte kõlarite taga või vahel olles, aga hakkama saab.

Kes aga sellega ei rahuldu, siis siin on üsna ahvatlev alternatiiv suurtele ( põranda ) monitorkõlaritele ja/või kõrvamonitoridele -

Pilt


TC-Helicon VCM-200 on pisema stuudiomonitori kasvu, kaalu ka kõigest 5 kilo kanti. Korpus on üleni rauast ( õigemeni, mingi alumiinimumi segu ) ja näha on, et kogu konstruktsioon on äärmiselt põhjalikult läbi mõeldud. Esipoolel on volume-nupp ja power-tuluke, lisaks veel tuluke, mis süttib siis, kui sisemine limiter tööle hakkab. Veel on siin bassisageduste auk, mis on väga nutikalt disainitud - sellesse on transa ajal mugav sõrmed lükata. Nupud ja muu on peidetud targasti lohu sisse - transportimisel seega midagi vigastatada on suht võimatu.



Pilt

Tagaküljel on kõik vajalikud ühenduspesad. PASS THRU laseb sisendsignaali puhtalt edasi, näiteks mõnda teise võimendisse, või ka mikserpulti. MIC IN on mõistagi mikrofoni sisend. Kui sinu mikker tahab saada fantoomtoidet, siis tuleb PASS THRU pessa ühendada mõni vastavat toidet võimaldav seade, näiteks mikserpult. LINE IN räägib samuti ise enda eest - sinna siis saab ühendada näiteks signaali, mis võetud mikserpuldi monitori väljundist. Mõlemasse pessa KORRAGA midagi torgata ei tohi.

Kogu süsteemi mõte on olla personaalseks monitoriks näiteks lauljale, kitarristile jne. Ühendad oma mikrofoni otse seadmesse, läbi PASS THRU signaal edasi pulti ja ise keerad oma monitoorimis-heli nii tugevaks, kui parajasti vaja. Teine võimalus, võtad puldist kogu bändi signaali ja taas keerad volüümi täpselt nii valjuks kui endal vaja. Võimsuse osas on see aktiivmonitor tõeline aatomik - paberite järgi annab välja 150 W ja peak`i virutab kuni 200. Ehk nagu manualis öeldakse - asi on ehitatud hakkama saama ka elusa trummari kõrval. Ja see pisike kastike on tõesti vali. Mina olen selle tavaliselt asetanud endast umbes meetri-pooleteise kaugusele ja tugevust maksimaalselt kuni poole peale keeranud. Rohkemaks pole olnud lihtsalt vajadust. Kui aga siiski vajadus tekib, siis on hea teada, et limiter hoiab asja ohjes, ega lase moonutama minna. Soundi kohta võiks öelda, et see on ühtlane - on kõrgeid, on keskmisi, on madalaid. Muidugi ei tule pisikesest kastist seda sub-bassi, mis suurest, aga see polegi ju monitori puhul primaarne.

Konstruktsioon on huvitav ka selles mõttes, et kõrgete valjukas on asetatud lairiba valjuka tsentrisse. Esiteks annab see ruumi kokkuhoidu, teiseks aga tagab ka selle, et sound on ühtlane iga nurga alt kuulates, mitte nii, et kord kuuled kõrgeid, kord rohkem madalaid. Põrandale asetades on valida 3-e eri nurga vahel. Viimane nurk on nii terav, et võid monitori panna suisa endale jala kõrvale ( vaatab alt üles ). Edevam on muidugi riistapuu upitada standi otsa ja ka siin on päris huvitavad valikud. Kõik vajalikud vahejupid on kaasas ja paigaldada on asja väga lihtne.

Pilt

Kokkuvõtteks, kui teil on olnud kokkupuudet militaar-tehnoloogiaga, siis see siin meenutab ka ( heas mõttes ) midagi taolist - kompaktne, rauast ja ilmselt elaks üle ka tuumasõja.

Peale selle soetamist olen ikka ja jälle tabanud ennast mõttelt, et kuidas kurat ma küll varem ilma hakkama sain? :)
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

See riistapuu mahub ideaalselt suvalisse ( koolilapse ) seljakotti, juhtmed jne lisaks. Väga mugav transada.
Ivar
Äss
Äss
Postitusi: 213
Liitunud: 30 Okt 2006, 14:12

Postitus Postitas Ivar »

Tänu Raenile nüüd mul ka see monitor. Olen selle asetanud põrandale nurga alla ja kuuleme mõlemad bassimehega täiesti normaalselt. Olime hiljuti kolmekesi laval, panin monitori endapoolt küljepealt, mängis nii valjult, et kuulis kõige äärmine pillimees, mina pidin suisa tropi kõrva panema, et ei kurdistaks. Nii et julgen ka soovitada.
Vasta