Vanguard - softsünt

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Vanguard - softsünt

Postitus Postitas raen »

Pilt

Tegu on siis softsündiga, mis mõeldud küll ehk rohkem elektroonilise trance-musa tegemiseks, aga mis sobib muidugi ka milleks iganes. Masinas on 31 erinevat ostsillaatori tüüpi, kõiksugu vahvad mürad kaasa-arvatud. Tuleb tunnistada, et võrreldes Linplug Alphaga ei ole Vanquardi toon ehk nii pehme ja siidine, pigem võibolla pisut külm ja plastmassine. See-eest on sel aga rida muid omadusi, mis küünlaid väärivad.

Asja teevad põnevaks näiteks arpeggiator ja trancegate. Esimene siis keerutab ühest ( või mitmest ) noodist terve nootide valangu. Ehk siis piltlikult, hoiad ühte klahvi all, aga sünt mängib tervet sellest noodist tuletatud helide järjestust. Ise siis valid, kuidas täpsemalt see "noodirida" liikuma hakkab.

Trancegate on aga 16-sammuga sequencer, mis võimaldab siis muuta staatilise akordi pulsseerivaks. Taaskord, ise määrad, mis rütmimudeli järgi ja millise noodi-tihedusega liikumine toimub.

Neid mõlemaid funktsioone koos kasutades ja lisades veel on-board delay ja reverbi, võite juba arvata, et tulemus on vägagi efektne. Kuulake siit soundinäidiseid ja saate aru, millest ma räägin http://www.refx.net/soundshop.htm?lang=eng

Edasi - Vanquard võimaldab tekitada sounde, mis on eriti efektsed stereo-panoraamis. Kui nii mõnigi softsünt "laiendab" algse mono-signaali stereoks kasutades ainult chorus-efekti, siis Vanquardil on neid võimalusi rohkem. Esiteks saab ostsillaatorid ajada omavahel nihkesse, kasutades fat-nuppu ja see muudab helipildi tõeliselt "jämedaks". Soundi saab laiendada ka stereo-delay abil ( olemas on mitu algoritmi ). Ja veel on üks põnev funktsioon - spread. Kui seda peale keerata, siis hakkavad üksteisele järgnevad noodid ( või akordid ) kõlama vaheldumisi kord vasakult kord paremalt. Mida rohkem nuppu peale keerata, seda laiem panoraam. Väga cool, eriti kui samal ajal lisada ka fat ja delay ...

Praktiline on ka see, et sündil on üks main volume-nupp, mille keerad paika ja selle asend ei muutu sounde vahetades ( tõsi, kui uus soundi-pank masinasse laadida, siis sellega tuleb küll muutus kaasa )

Mis veel mulle meeldib, on see, et kõik nupud liiguvad sujuvalt ja neid on mugav reaal-ajas "tviikida". Kohe tunda, et loojad on selle peale spetsiaalselt aega kulutanud.

Kokkuvõtteks - Vanquard on softsünt, mis on võimalusterohke, aga samas väga loogilise ehitusega ja lihtsalt mõistetav. Kui olete tüdinenud staatilisest string-padidest ja tahate oma musale lisada mõned vinged liikuvad põhjad ( muudest synth-tüüpi soundidest rääkimata! ), siis Vanquard oma hinnaga on võitmatu

PS. reFX on VÄGA mõnusa asja-ajamisega firma. Tarkvara tootjate hulgas pole haruldane, et uut versiooni oma progele pead suisa meilitsi taga nõudma ( tootja kodukal on enamasti üleval ainult demoversioon ja täisversiooni-lingi nad lihtsalt "unustavad" sulle saata ). Vanquardi tegijatel on aga kodukal spets koht olemas, sinna pääsed oma koodiga alati sisse. Ja veel, ma TÕESTI ei salli keerulisi ja paranoilisi ( interneti teel ) autoriseerimis-protseduure ( Native Instruments, IK-Multimedia jne on siin tüüpilised "halvad näited" ), kus sinu sünt peab olema installitud samasse arvutisse, millega sa võrgus oled ja autoriseerid. Ja pärast siis näed kurja vaeva, et sünti oma ( mitte võrgus olevas ) musa-masinas käima saada. reFX on ka selles osas väga viisakas.
Viimati muutis raen, 17 Sept 2006, 20:05, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
StargateMax
Äss
Äss
Postitusi: 358
Liitunud: 18 Sept 2005, 16:59

Postitus Postitas StargateMax »

Huvitav, see jutt oleks nagu kunagi varem kusagil siin juba olnud? :lol:
Tegelikult on Vanguard'i keskel "g", mitte "q".
Olgu, lõpetan nüüd tähenärimise.

Mul endal on ka see sünt ja samuti meeldib, on üks lemmikuid. :)
Nimekiri läks liiga pikaks, seega: https://equipboard.com/stargatemax
stargatemax.com
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

Häda nii nutikate inimestega ... :)

Tõstsin jah selle jutu teise teema alt siia, et kõik vastaks "uuele korrale ja süsteemile".
alvin18
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 75
Liitunud: 25 Sept 2006, 08:10

Postitus Postitas alvin18 »

endalgi see olemas ja tantsumuusika tegemiseks ideaalne:)
Project X
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 215
Liitunud: 09 Aug 2005, 16:01

Postitus Postitas Project X »

Vanguardist on uuendus väljas - ehk siis versioon 1.6.1. Seoses sellega on mõningad head parandused ära tehtud. Näiteks Sonar 6's oli pidevalt probleemiks akna suurus nüüd on koguaeg edit funktsioon lahti :) Lisaks sellele on lisatud võimalus kus saab "Output exciteri" välja lülitada tänu sellele on heli natuke pehmem ja kõrvasõbralikum. Analoog fiilingut on ka juurde lisatud.
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Postitus Postitas Seidy »

Project X kirjutas:Vanguardist on uuendus väljas - ehk siis versioon 1.6.1. Seoses sellega on mõningad head parandused ära tehtud. Näiteks Sonar 6's oli pidevalt probleemiks akna suurus nüüd on koguaeg edit funktsioon lahti :)...
edit modet ei saagi kinni panna? :?
Project X
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 215
Liitunud: 09 Aug 2005, 16:01

Postitus Postitas Project X »

ei saa jah :D isegi see nupp on ära koristatud...minuarust suur plus sest Sonar 6's on akna suurex ja väikseks tegemisega mingi kala.
Kasutaja avatar
dnsproject
Algaja
Algaja
Postitusi: 2
Liitunud: 04 Mär 2007, 16:46

Postitus Postitas dnsproject »

kuidagi jube kilune *vanguardi maik* on tal juures, aga tausta arpide ja vb isegi basslinede jaoks sobib ta küll. Õnneks hiljuti valmis reFX ja Vengeance-sound.de koostöös uus rompler-sünt nimega neXus, mis oma soundide kvaliteedi poolest tõesti üllatas. Mis sellest, et tegu rompleriga (piiratud võimalused), kuid kvaliteet on sel siiski tase. Lisaks on tal mitmeid expansione erinevate sounditüüpide jaoks.
Kasutaja avatar
StargateMax
Äss
Äss
Postitusi: 358
Liitunud: 18 Sept 2005, 16:59

Postitus Postitas StargateMax »

mingi versioon 1.6.3 oli ka millalgi, kuskil nägin. :roll:
Nimekiri läks liiga pikaks, seega: https://equipboard.com/stargatemax
stargatemax.com
Vasta