Never minds - projekt ÕHG

Musa - kuulamiseks ja kommenteerimiseks

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Never minds - projekt ÕHG

Postitus Postitas Seidy »

:D
niisiis, kui keegi veel mäletab siis kunagi palusin abi ühe loo tegemisel millele ma ei suutnud lõppu välja vist mõelda... :?
...igastahes on asi sealmaal, et me oleme nüüd 3 kuud kolmapäeva õhtuti vaeva näinud: kitarrid kindistanud, trumme käinud sisse mängimas jne ja timmimisega oleme (tegelikult mina olen) jõudnud lõpuks niikaugele, et annaks siis kuulata never mindsi esimest lugu, mis pole veel valmis... kuid arvamusi tahaks selle poole pealt, et kuidas träkki kvaliteetsemaks muuta.

nagu hetkel avastasin siis taustakitarri kõrged ragisevad kohati.. või mingi müra on sees igastahes. :?
...ja ühel kitarril polegi veel effekti peal

loo viimane variant on siin:
http://minu.oishum.ee/~laurj/OHG/projek ... 20v1.2.mp3

---
wuhuuu.. viiekümnes post :D
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

Kuulasin. Raske on muidugi sellise poolelioleva asja kohta midagi tarka öelda.
Aga mõned mõtted siis minult ...

Üldiselt on selline rütmifiguur ja harmooniaring väga äraleierdatud teema. Et asi oleks huvitav kuulata, peaks siia hädasti muid teemasid juurde tooma ja selle praeguse jätaks ehk ainult refrääniks. Või veel parem, kui selline oleks näiteks ainult OSA refräänist.

Kidramees ( mehed ) olid kõvasti vaeva näinud ja see on jube positiivne, et inimesed pilli harjutavad ja oma käe ning sõrmega heli tekitavad, mitte ei lohista hiirega faile kokku. Aga draivisound on ( vähemalt minu maitsemeele jaoks ) väga kriitiline ja pretensioonikas asi ja kui siin odavat teed pidi minna ( nn. "plastmass-digiprosed" ja/või VST-d ), siis ei ole head tulemust loota.

Ma ei ole ise muidugi mingi draivisoundi spetsialist, aga usun sellesse, et vanad kidrapeerud ei kõnele mikriga püütud lampvõimudest ja analoogpedaalidest rääkides mitte tühja juttu.

Selles mõttes on elu karm aga õiglane, odav tehnoloogia = s...tt sound ... :)
DJ Elf
Tegija
Tegija
Postitusi: 41
Liitunud: 20 Nov 2006, 17:59

Postitus Postitas DJ Elf »

Ega poolikud asjad peagi kohe head olema... ootame, kuni valmis saab. Vähemalt tundus see asi ilmekam kui n.ö. raadiorokk. Siiski tekkis mul patune mõte, et hea meelega mängiks sinna näiteks klahvi peale, et asja veel ilmekamaks muuta :wink:
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Postitus Postitas Seidy »

tegelt, kui hoolega(või kuidas kellegil) kuulata siis on loos prel olemas juba.

Raenule:
see taustakitarri effekt... see jäi silma just selle poolest et see polnud igav... ja ta oli tohutult teise soundiga, kui mina igaltpoolt raadiost ja nii kuulnud olen.
andresl
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 63
Liitunud: 22 Mai 2006, 17:24

Postitus Postitas andresl »

uid arvamusi tahaks selle poole pealt, et kuidas träkki kvaliteetsemaks muuta.
Palun ära seda postitust isiklikult võta. Olen lihtsalt harjunud otsekohene olema. Iseenesest on tõesti tore see, et tehakse bändi ja proovitakse ise pilli mängida. Loo ülesvõtmise puhul on aga tonnide kaupa kirjandust ning lugematuid stuudiolindistuse tunde tarvis, et asja saaks kvaliteediks nimetada.

Kunagi sai isegi proovitud trummide lindistamist... Praeguseks olen sellest rumalast mõttest loobunud. Esiteks on tarvis korralikku komplekti, sobivaid mikrofone jne jne. Lisaks lugematuid tunde lindistusi, et mikrofonid asuks täpselt seal, kus vaja. Seda ei saa öelda ainult trummide, vaid ka akustilise kitarri, ka vokaali ülesvõtmisel- mikrofoni asukoha nihutamine sentimeetri võrra võib maksma minna helikvaliteedi langemise demo seisusesse... See on pikk ja keeruline teadus, mida õpitakse aastaid.

Edit... Sai vähe korralikumalt kuulatud- trummid on kuidagi masinliku hoopiski. Väga "kandiline" trummar ja ilmselt elektrooniline tegelane hoopiski? :)


Kuna küsimus oli, kuidas träkki kvaliteetsemaks muuta, siis kõige lihtsam vastus sellele minu arvates on: Koguge raha, minge stuudiosse, kus live bändi jaoks kõik vajalik olemas ning saate 3 tunniga parema tulemuse, kui 3 kuuga kodus. Boonus on asjatundliku produtsendi- helitehniku näpunäidete kogum lindistussessiooni vältel.

P.S. Parandage mind, kui eksin, kuid taustkitarri kõrgete raginas on sageli süüdi kitarri kõrgete (kaelapoolse) helipea liigne pealekeeramine, mis drive'i blokis üle võimendub. Ehk siis- kuskil sai juba mainitud- hea kokkumäng saab alguse heast algmaterjalist ja õigetest lindistusvõtetest.
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Postitus Postitas Seidy »

andresl kirjutas: Edit... Sai vähe korralikumalt kuulatud- trummid on kuidagi masinliku hoopiski. Väga "kandiline" trummar ja ilmselt elektrooniline tegelane hoopiski? :)
trummar on täiesti elusolend :lol:
asi võibolla selles, et asi sai mängitud sisse rolandi v trummidega ning pärast midile halioniga trummid kaela valitud ning midi velocityd ja muu pahn üle käidud.

tänud kitarrinipi eest... proovin järgi :wink:

kusjuures veel ütlen ära, et siiamaani pole lindistamisel veel mitte ühtegi mikrit kasutatud... kitarrid on otse juhtmega helikaarti... hiljem oleme arvutis efektid peale otsinud. ...selles suhtes suht odav lähenemine.
andresl
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 63
Liitunud: 22 Mai 2006, 17:24

Postitus Postitas andresl »

Trummide kohta... Kas äkki on paremaid trummisoundegi kuskilt võtta. Trumm selline viletsa külaorkestri pleki moodi.
Kasutaja avatar
sheridan
Tegija
Tegija
Postitusi: 32
Liitunud: 12 Juun 2006, 08:12

Postitus Postitas sheridan »

kui materjalil midagi viga on, siis viga tulekski trummide kõlast otsima hakata.
rääkis trummar.
"I don't use Logic, I use Reason" - Unter Null
Vasta