Muusikamaitse!

Muusikast ja muustki ...

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
StargateMax
Äss
Äss
Postitusi: 358
Liitunud: 18 Sept 2005, 16:59

Muusikamaitse!

Postitus Postitas StargateMax »

Siin võiks raffas rääkida oma musamaitsest ja/või mõned isegi kaklema minna, aga mõistlikkuse ja viisakuse piires muidugi. :D
Maitse üle ei vaielda vaid kakeldakse! :P

Alustan:
Mulle meeldib meloodiline musa, aga mitte abba-likud meloodiad. Meeldib ka meloodiline ja leebem trance -- mingi epic või progressive või mis nad olidki. Ja veel M. Oldfield, vanem Enigma (1990-2000), Enya jms. ka lähevad täiega peale!
Vihkan räppi, hiphop-i, liiga närvihaiget dnb-i, agressiivset (hardstyle?) tampimist, metalit, igast saasta, mis on monotoonne (madonna "music") või muidu närvidele käiv. :D
Nimekiri läks liiga pikaks, seega: https://equipboard.com/stargatemax
stargatemax.com
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

Jaa ... see on nüüd küll raske pähkel! :)

Kui ma hästi järele mõtlen, siis mul ei olegi muusikat, mis mulle EI meeldiks. Kõike siin maailmas saab ju teha kvaliteetselt ja huvitavalt, ning saab ka teha viletsalt ja odavamaiguliselt.

Üldiselt mulle tõesti on hingelähedasem ehk selline musa, milles on kuulda seda kokkumängu ja kambavaimu, mida üks ehe bänd tekitada võib. Samas jälle, sobivas meeleolus olles pole mul midagi ka puhtalt hiirega kokkulohistatud musa vastu. Täiesti vabalt võin ma kaifida nii Mark Knopflerit ja Eric Claptinit kui ka, miks mitte, Britney Spearsi või Madonnat. Kui viimaste musa polegi ehk kõige lemmikum, siis see-eest võib nautida produkatööd ja kuulata, kuidas sagedused on kõlama pandud.

Kunagi ühes telesaates ütles Jaan Elgula, et ta saab tõelise naudingu, vaadates, kuidas mingi ala proff töötab. Sama võiks ka muusikasse üle kantida - igasugune musa on nauditav, kui seda teeb oma ala tipp.
Kasutaja avatar
StargateMax
Äss
Äss
Postitusi: 358
Liitunud: 18 Sept 2005, 16:59

Postitus Postitas StargateMax »

Aga mõtle, kuidas sa saaksid kuulata sellist kräppi, kus nagu musa polegi, mingid vennad mängivad kidradega kuulipildujaid vms. sest heli on selline. Lausmüra, siis keegi rämedalt röögib sinna midagi arusaamatut peale, kokku tuleb nii jube lärm, et kõrvad hakkavad paratamatult hapukurke välja köhima. :D Aga mõned kuulavad sellist... ja rikuvad oma kuulmist ja ka vaimset tervist.
Nimekiri läks liiga pikaks, seega: https://equipboard.com/stargatemax
stargatemax.com
Kasutaja avatar
valdek
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 80
Liitunud: 18 Okt 2004, 21:29

Postitus Postitas valdek »

Kuidas küll muusikamaitse üle vaielda,see on ju igal inimesel erinev.Vaielda pole minuarust mõtet 8) ,siin võiksid igaüks lihtsalt omad eelistused ja maitsed välja tuua.
Kui hakata mõtlema,mis minu eelistused on ,siis ei oskagi välja midagi tuua :oops: Ma olen oma maitselt üsna sarnane StargateMax-le,mulle meeldib ka meloodia ja neid nimesi mida StargateMax välja tõi, meeldivad ka mulle ja sama loetelu mis ei meeldi,ei istu ka mulle.
Siinkohal tahaks öelda,et kui musa ikka ei meeldi siis mulle ei loe mis tasemel ta tehtud on,olgu või maailma :roll:
Ma olen suhteliselt salliv jah,kuna ise olen nn.süldi tegija,käin pidudel ja sünnadel leelotamas,siis siinkohal ikka oma maitset ei saa arvestada.Kunagi 10 aastat tagasi, kui sellega tegelema hakkasin,siis ikka arvasin,et teen neid lugusi mis minule meeldib,aga varsti sai selgeks,et nii see ikka hästi ei lähe ja vanad tegijad ütlesid ka,et rahvas tahab ikka kuulata tuttavaid lugusi ja kaasa ümiseda,sa võid kodus omaarust väga hea loo teha,aga inimese jätab see suhteliselt ükskõikseks.Sünnal peab ikka Valged roosid ja Läänemere lained olema,siis on pidu hästi läinud.
Seetegelikult ei ole päris see jutt mida rääkida tahtsin,lihtsalt tuli mõttesse.Raen peaks ka ühtteist oskama selle kohta öelda,küll rohkem pubimuusik,natsa ikka erinev kui mängida sünnipäeval :)
Väga palju kuulan eesti muusikat,et kuidas tehakse ja mida tehakse,isegi mõnikord mõni kena lugu repsi võtta 8)
Eks see sallivus tuleb ka võibolla aastatega,usun,et olen siin foorumis üks vanemaid,kui mitte kõige vanem. :(

:D Tähenärija heameeleks,parandasin ära,juhtub vahel selliseid apsakaid.No ma ei tea,pidev eesti muusika maha tegemine :x .Ma arvan,et kuulun ka väikest viisi sinna meelelahutajate hulka.Eks igas muusikavaldkonnas on omad tegijaid ja ei saa ju võrrelda Homenjat näiteks Heiki Mätlikuga.Raenul on õigus,omas lahtris on Homenja ja kadunud Meie Mees kõvad tegijad.Näiteks mina laulan vaid eesti keeles,mida mõni jälle peab mitte millekski,no kui ma peaks minema 50 aastase inimese juubelile ja kukkuma inglise keeles laulma,no siis ma arvan,et varsti hakatakse nägusi tegema ja küsitakse,et kas eesti keelseid laule polegi.Mulle meeldivad eesti keelsed laulud,sest ega ikka palja raha pärast nüüd 10 aastat ikka ei tee küll seda asja,see on kindel.Tegelt ma ise ikka kuulan teistsugust muusikat ka,olen siia arvutisse kogunud ikka üht teist,mul on sedasi,et ega ma kellegi fänn otsast lõpuni pole igal lauljal või bändil on lugusi ,mis mulle meeldivad ja lood mis mulle ei meeldi,sedasi pole,et vot absoluutselt kõik on hea.Vaatasin oma kausta praegu,et mis on seal siis,üldiselt tundub ikka laiatarbe kaup,mida paljud kuulavad:Phil Collins,Queen,Bad Boys Blue :wink: Elton John ,Enigma,Enya,Michael Learns To Rock,Verka Serduchka,Valeri Meladze jne.päris kirju rida.
Viimati muutis valdek, 10 Dets 2006, 22:25, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
StargateMax
Äss
Äss
Postitusi: 358
Liitunud: 18 Sept 2005, 16:59

Postitus Postitas StargateMax »

valdek kirjutas:Väga palju kuulan eesti muusikat,et kuidas tehakse ja mida tehakse,isegi mõnikord mõni kena lugu repsi võtta 8)
Eks see dolerantsus tuleb ka võibolla aastatega,usun,et olen siin foorumis üks vanemaid,kui mitte kõige vanem. :(
Esiteks see võõrsõna kirjutatakse T-algustähega ja teiseks pole see vajalik sõna, sest see = "salliv", mis on aga eestikeelne ja lihtsam sõna. :wink:
No see selleks. Eesti musa kohapealt saan ka sõna võtta nüüd. Endale mulle üldse ei maitse Eesti musa, selle üldlevinud kujul. Igasugu "sült" ajab toidu üles, need nn. sünnipäevalood samuti. :oops: Kui keegi Eestis teeb musa, mis ei kõla nagu "eesti muusika", siis (olenevalt stiilist) võib täitsa kuulata. Termikal on mõni selline lugu, siis on veel lisaks mõni... uus tegelane, kelle nime ei mäleta ja Nexusel oli üks lugu vist... aga ingliskeelne jällegi. Ah jaa, Efka (Samuel) on ka 90ndatel teinud midagi, mis päris lahe oli. :)

PS. Raenu laulud on ka head, kui lasta mul sinna musa taha teha! :lol: See oli muidugi mul oma mätta otsast kisamine praegu. :P
Nimekiri läks liiga pikaks, seega: https://equipboard.com/stargatemax
stargatemax.com
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

Vaielda pole minuarust mõtet, siin võiksid igaüks lihtsalt omad eelistused ja maitsed välja tuua.
Selleks foorumid ju ongi, et erinevaid arvamusi ja seisukohti vahetada. Muidugi on olemas jutukaid, kus "kohalikule liidrile" mitte-kaasa-kiitmine lõpeb üldise sõimuga, aga siinse foorumi üks kirjutamata reegel on see, et iga postitaja esindab oma postitusega OMA arvamust. Ja kui see juhtumisi ei ühti mõne teise postitaja arvamusega, siis ei ole selles mitte midagi halba, sest muusikas pole olemas mõisteid "õige" ja "vale". Küll on aga soovitav alati oma veendumusi ka põhjendada, sest ainult see on arendav ja sellest on ka siis mingit kasu.
kui musa ikka ei meeldi siis mulle ei loe mis tasemel ta tehtud on, olgu või maailma
Olen nõus, et harjumatust ja/või võõrast muusikast arusaamine nõuab pingutust. Võtame või hiina muusika - selge see, et tavalisele euroopa kuulajale tundub see üsna kummaline. Samas, kas saab öelda, et see musa on sellepärast halb? Loomulikult mitte! Halb on sel juhul pigem eurooplase empaatiavõime, ja see, et ta ei suuda oma ninaesisest ja harjumuspärasest kaugemale näha.

Pidasin aastaid klaverimuusikat täiesti mõttetuks ja klaverit ülimalt piiratud helivõimalustega instrumendiks, kuni asusin koolis ISE klaverit õppima. Ja hakkasin unustama ennast tundideks klaveri helimaailma ... :)

Olen kindel, et kui naistele selgeks teha jäähoki mängureeglid, viia neid kurssi meeskondade ja kogu selle mängumaailma intriigide ja telgitagustega, siis saaksime hoobilt tulised hokifännid ... :)

Jne, näiteid võib tuua lõputult. Lihtne on öelda "Mulle see või teine asi ei meeldi!", aga kas ma olen üldse üritanud asja sisse minna, selle olemust mõista? Kui seda aga siiski teha, siis võib alguses üsna arusaamatu ja mõttetu asi saada mõistetavaks ja kes teab, ehk meeldimagi hakata.

Olgu see siis ameerika jalgpall, aborigeenide pulmatants või prantsuse uus pesumood - kui see on vastava ala kategooriate mõistes kõrgtasemel tehtud, siis see ON nauditav. Ja kui mina sellest aru ei saa, on see juba minu probleem ...
Endale mulle üldse ei maitse Eesti musa
Eestis, nagu ka mujal, tehakse kindlasti palju mõttetut ja odavat rämpsu, aga ka igati nauditavat kraami. Ma ei räägi siin Tormisest ja Pärdist, kelle musa mõistmiseks mul lihtsalt ei jätku aega, aga ma vaidlen alati ja jään alatiseks vastu vaidlema neile, kes naeruvääristavad näiteks Jörpat, Meie Meest ja Homenjat. Minu arusaam on, et tegu on lahedate meelelahutajatega, kel on eesti muusikaturul vaieldamatult OMA NÄGU. Kellel meist siin on sama tulemus ette näidata?
Lausmüra, siis keegi rämedalt röögib sinna midagi arusaamatut peale, kokku tuleb nii jube lärm
Kui see, mida sa kirjeldad, on raskemuusika amatöörid või haltuuramehed, siis kindlasti on sellest muusikast raske midagi positiivset ammutada. Samas on ka sellel muusikal oma tipud ja neil tippudel suur fännklubi. Kas kõik need inimesed on siis tõesti lihtsalt lollid, et mõttetut musa kuulavad? Ma arvan, et kui nendega mõnda aega lävida, hakkab ka su arvamus sellest musast muutuma.
Eks see dolerantsus tuleb ka võibolla aastatega
Sada prossa nõus! Nagu ka üldine (elu)tarkus, mis tuleb tasapisi ... :)
Taimo
Tuntud tegelane
Tuntud tegelane
Postitusi: 15
Liitunud: 01 Veebr 2006, 08:39

Postitus Postitas Taimo »

Mina olen siinsest seltskonnast ilmselt üks väheseid, kellele elektrooniline muusika eriti südamelähedane ei ole. Mille pagana pärast ma siis üldse siin foorumis olen, küsite? Eks ikka selle pärast, et siit olen muusika salvestamise osas väga palju õppinud. Kuna ise bändis ei mängi, aga muusikalisi ideid aeg-ajalt tekib, siis ainsaks väljundiks ongi kodus salvestamine.
Minu muusikamaitse võib kokku võtta ühe sõnaga: rock. Alustades bluesist ja lõpetades metaliga. Metali juures lõppeb minu jaoks taluvuspiir seal, kus vokaalist pole enam võimalik aru saada. Eriline lemmik on meloodiline ja kiire metal, nagu näiteks Helloween, Sonata Arctica, Stratovarius, Nightwish. Hämmastav, et väga palju sedasorti muusikat tuleb just Soomest. Lisaks kuulan väga hea meelega ka Iiri folki.
Siinsete autorite avaldatud teosed olen tavaliselt läbi kuulanud ja enamjaolt on need ka minu kõrvale huvitavad.
Mis puutub sellisesse fenomeni nagu näiteks "Meie Mees", siis on kahtlemata tegemist professionaalse ja lugupidamist vääriva õnnestunud äriprojektiga. Küll aga on mul häbi keskmise eestlase muusikamaitse pärast, kes sellist asja tarbib. Hääkene küll - kusksil kõrtsis joomase peaga kuulata, aga endale plaat koju osta?!?! Ei mahu pähe. ETV tollane juht Ilmar Raag ütles kunagi, et kui Meie Mees on Eesti müüduim artist, siis on on mul hea meel, et ETV ei ole Eesti vaadatuim telekanal.
Kasutaja avatar
StargateMax
Äss
Äss
Postitusi: 358
Liitunud: 18 Sept 2005, 16:59

Postitus Postitas StargateMax »

Taimo kirjutas:Mis puutub sellisesse fenomeni nagu näiteks "Meie Mees", siis on kahtlemata tegemist professionaalse ja lugupidamist vääriva õnnestunud äriprojektiga. Küll aga on mul häbi keskmise eestlase muusikamaitse pärast, kes sellist asja tarbib...
Nõus sellega!
Isiklikult öeldes -- jälestan seda bändi. :D Justnimelt on tegemist õnnestunud äriprojektiga, sest sellise läba näljas inimesi on juhuslikult päris palju...

Selle kiire ja meloodilise metali kohapealt - seda saab ise ka kuulatud vahel harva, olenevalt tujust, pole hullu sel. Oluline ongi see, et oleks meloodia, mitte lausmüra või monotoonne logistamine, kuhu keegi mingit jura peale kõgistab, omaarust "lauldes" :lol:
Kunagi tundsin ühte tüüpi, kes kuulas pidevalt oma autos sihukest kräppi, kus oli taustal vaid selline kärtsuva basstrummiga 140-150 bpm tümakas ja peale tehti mingeid acid-kriiskeid, monotoonselt muidugi. Jube, kuidas keegi sellist kuulata saab? :roll: Ainult 2 heli, basstrumm ja acid- kriiiiuks-kriiuks jne...
Nimekiri läks liiga pikaks, seega: https://equipboard.com/stargatemax
stargatemax.com
Seidy
Äss
Äss
Postitusi: 201
Liitunud: 01 Dets 2005, 18:59

Postitus Postitas Seidy »

Taimo kirjutas:...Eriline lemmik on meloodiline ja kiire metal, nagu näiteks Helloween, Sonata Arctica, Stratovarius, Nightwish...
Nightwishi kohapealt niipalju, et olen üritanud kuskil aastaste vahedega kuulata aga paremaks midagi ei muutu... ära võta isiklikult aga minujaoks on meie mees ka parem :lol:
StargateMax kirjutas: ...Kunagi tundsin ühte tüüpi, kes kuulas pidevalt oma autos sihukest kräppi, kus oli taustal vaid selline kärtsuva basstrummiga 140-150 bpm tümakas ja peale tehti mingeid acid-kriiskeid, monotoonselt muidugi. Jube, kuidas keegi sellist kuulata saab? :roll: Ainult 2 heli, basstrumm ja acid- kriiiiuks-kriiuks jne...
jumala vabalt kusjuures saab :D
minule meeldib midagi sellist kuulata, kui ma näiteks vihane olen... selle taustal on end täiesti hea välja elada. :roll:
Kasutaja avatar
StargateMax
Äss
Äss
Postitusi: 358
Liitunud: 18 Sept 2005, 16:59

Postitus Postitas StargateMax »

Seidy kirjutas:minule meeldib midagi sellist kuulata, kui ma näiteks vihane olen... selle taustal on end täiesti hea välja elada. :roll:
Viha on kuri jõud, see vajabki sellist toitu. Selline kirjeldatud "muusika" on samuti kurjusest, see mingeid positiivseid tundeid ei tekita. Olgem ausad -- kui see aitab viha välja elada, see pole positiivne tunne, see lihtsalt põletab selle vihalaengu kiiremini läbi ja väsitab inimese rahulikuks. Aga alateadvusele mõjub kahjulikult...
Ja teaduslikult on tõestatud, et näiteks Mozart-i musa mõjub lausa ravivalt, rääkimata siis niisama positiivsusest! :wink: Ise ka kuulan seda aeg-ajalt, tõesti hea on!
Nimekiri läks liiga pikaks, seega: https://equipboard.com/stargatemax
stargatemax.com
Taimo
Tuntud tegelane
Tuntud tegelane
Postitusi: 15
Liitunud: 01 Veebr 2006, 08:39

Postitus Postitas Taimo »

Seidy kirjutas:
Taimo kirjutas:...Eriline lemmik on meloodiline ja kiire metal, nagu näiteks Helloween, Sonata Arctica, Stratovarius, Nightwish...
Nightwishi kohapealt niipalju, et olen üritanud kuskil aastaste vahedega kuulata aga paremaks midagi ei muutu... ära võta isiklikult aga minujaoks on meie mees ka parem :lol:
Ei võta ma midagi isiklikult. Me siin kõik mõistusega inimesed, kes saavad aru, et inimestel on erinev muusikamaitse.
Kasutaja avatar
sheridan
Tegija
Tegija
Postitusi: 32
Liitunud: 12 Juun 2006, 08:12

sellest noisist

Postitus Postitas sheridan »

kuulusin ise veel paari aasta eest nende hulka, kes noisi ja industriaali intelligentse inimese muusikaks ei pidanud. täna mõtlen risti vastu. olen just noisist leidnud nii palju erinevaid kihte, et paari korraga ühest loost enamvähem aru saada on lihtsalt illusioon :wink: sest kes otsib, see leiab öeldakse. kui viitsimist on, siis otsige nimesid asche, azure skies, converter, m2 (squaremeter), dive, winterkälte. need on ala tõsised tegijad. sama sügavusmõõde käib kolemuusika metali kohta.
siit saab ühtteist kuulata, aga ma ei ootagi mõistmist ega soovi ka kedagi "ümber rääkida": http://www.noisemp3.com

/ise kuulan jumalast kõike alates harsh noisist metalcore'i, träna, kammermuusika ja shoegaze'ini. ei meeldi hiphop (v.a vähesed heade tekstidega eesti asjad) ja rege; klassikat väga ei kuula, kuigi vastu pole. hea muusika ei sõltu ju stiilist.
"I don't use Logic, I use Reason" - Unter Null
juuliusaugust
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 54
Liitunud: 07 Mai 2006, 13:02

Postitus Postitas juuliusaugust »

Põhimõtteliselt kuulan kõiksugu mussi, mis on hea. Tõenäoliselt igast stiilist on võimalik leida vähemalt üks hea lugu. Varem kuulasin ja fännasin ainult d'n'b-d, osalt ka praegu, aga d'n'b vaimustus on juba mööda läinud. d'n'b aegadel avastasin sellise toreda stiili nagu seda on house. Seda kuulan ja fännan siiamaani.
Ah-jaa, brit-pop on olnud ja ka siiamaani lemmik, nimelt ainult kaks esitajat sellest valdkonnast: Oasis ja The Verve/nüüd siis Richard Ashcroft (mõlemad on geeniused minu arvates).
Kasutaja avatar
StargateMax
Äss
Äss
Postitusi: 358
Liitunud: 18 Sept 2005, 16:59

Re: sellest noisist

Postitus Postitas StargateMax »

sheridan kirjutas:ei meeldi hiphop
Samad sõnad! :D (selle erinevusega, et erandeid pole. Mu jaoks hiphop ja rap on põhjakiht.)
Aga mulle meeldib klassika siiski väga, aga mitte kõik. Ei meeldi selline nutune inisemine, kus 2-3 viiulit uimaselt kräunuvad... Mingid Eesti "heliloojad" on nagu midagi sellist teinud, kooliajast mäletan. Aga sümfooniad on head!
Nimekiri läks liiga pikaks, seega: https://equipboard.com/stargatemax
stargatemax.com
Vasta