Luxonix Ravity(S) - soft ROMpler

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Luxonix Ravity(S) - soft ROMpler

Postitus Postitas raen »

Pilt

Ravity(S) on siis virtuaalne soundimoodul, mille kogumaht on 32 MB. Teiste tänapäeva soft-ROMplerite mitmetesse gigabaitidesse ulatuvate mahtude kõrval on seda küll väga vähe ja võiks arvata, et tegu on mingi mänguasjaga. Aga võta näpust! Küllalt hoolikalt valitud ja hästi organiseeritud sämplid, ning väga korralik soundide miksimis-süsteem teevad Ravityst tõeliselt võimsa helitekitaja. Ravity toetab korraga nelja soundi laiendust ja iga laiendus omakorda toetab kahte algsoundi, seega siis soovi korral kokku korraga kaheksakihiline sound. Tõeline helimüür! Igat laiendust saab eraldi editeerida ja lisada oma efekte, pluss veel master-efektid. Lisaks on Ravitys veel ka arpeggiator, mida samuti saab igale laiendusele eraldi lisada.


Algsoundid jagunevad 12 gruppi ja esindatud on pea kõik tähtsamad soundid, alates klaverist ja lõpetades müra- ning näiteks siinus-signaaliga. Muidugi ei maksa 32 bitisest ROMplerist otsida näiteks mingit eriti naturaalselt kõlavat klaverisoundi. Ravity jõud seisneb pigem soundide ühendamises. Just sellistes animeeritud kompleks-soundides, nagu näiteks piano+bells+strings+whitenoise on Ravity eriti kõva tegija.


Efekte, mida soundile lisada, on Ravitys terve rida ning kõik olulisemad efektitüübid on esindatud. Taaskord, näiteks mingit stuudiokvaliteediga reverbi siit ei leia, aga oma töö soundi kujundajana teevad need igati korralikult ära.


Mida veel? Programm installeerub väga kiiresti ning on ka ise haruldaselt loogiline, võiks isegi öelda – mõnus kasutada! Proge loojad on suutnud arvuti koormamise väga madalale suruda, seega võib ka küllalt nõrgukeses arvutis jooksutada üsna mitut Ravityt korraga.


Kokkuvõtteks, kas see on nüüd just ESIMENE ja TÕELINE virtuaalne ROMpler, see on iseküsimus, aga tõeliselt hea on see küll. Kui otsite virtuaalset soundimoodulit, mis kataks praktiliselt kõik teie soundivajadused ( peale trummisoundide ), oleks eriti kodus pad- ja synth soundides, oleks stabiilne, lihtne ja arusaadav ning mis poleks teab mis kallis ka, siis Ravity on kindel favoriit. Tõmmake endale teovõimeline demo ja veenduge ise! http://www.luxonix.com
Viimati muutis raen, 17 Sept 2006, 20:13, muudetud 4 korda kokku.
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

Vahepeal on nimetatud sündi jaoks välja lastud ka paar ( tasuta! ) soundi laienduspaketti, üks neist sisaldab vanu "vintage" sounde ja teine on puhtalt basskidra ja synthbasside pakett.

Ning ära sa ütle - täitsa OK-lt kõlavad!
Kasutaja avatar
valdek
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 80
Liitunud: 18 Okt 2004, 21:29

Postitus Postitas valdek »

Vaatasin ka Ravity kodulehele,ma küll ei leidnud uusi sounde. :cry: Kas need saavad vaid Ravity ostnud?
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

Hoi!

Nimetatud soundipaketid on user e-mail only, ehk siis saadavad sulle lingi, kust saad asja alla tõmmata. Avalikult üleval tõesti midagi ei ripu. Samas, kuna tegu pole mitte sämplifailidega, vaid infoga, mille järgi Ravity sounde genereerib, siis poleks ilma sünti ennast omamata sellega midagi peale hakata ka.
wavez
Algaja
Algaja
Postitusi: 5
Liitunud: 26 Aug 2005, 16:48

Postitus Postitas wavez »

liiga digitaale kõla, mu jaoks vähemalt. muidu väga tore asi!
Defmic
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 84
Liitunud: 29 Dets 2005, 18:24

Postitus Postitas Defmic »

Mulle see trummite tegemiseks programm ei meeldi.
Aga seda teist pole proovinud :wink:
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

liiga digitaalne kõla, mu jaoks vähemalt
On jah, paraku. Ja pikema kasutamise järel hakkab see ajudele. Kui kusagile muu soundi sisse peita, siis pole kuulda, aga väga esiplaanile ma ka Ravityt ei miksi.
Kasutaja avatar
StargateMax
Äss
Äss
Postitusi: 358
Liitunud: 18 Sept 2005, 16:59

Postitus Postitas StargateMax »

Mulle ka see jublakas meeldib. Ma mõtlesin, et tegemist on mingi sünditaolise junniga, kus genereeritakse väga lühikeste sämplite lainekujudest siis helisid, aga noh, ma ei tea, kuidas see asi tegelikult on. Reasonil alates v2.0-st on ka midagi sarnast - Malström, aga too jääb tublisti Ravity-le alla. Aga see on tõsi, et viimase reverb on lausa jube. Mõnele üksikule häälele võib teda minimaalselt taha vinnata, aga rohkem tõesti mitte.
Häältest meeldivad mulle seal kõige rohkem need e-piano hääled, kus alguses nagu selline "klõnn" käib :P Siis on lahe ka see Winter Pad või midagi sellist ta oli... mul pole see riist hetkel lahti.
Nimekiri läks liiga pikaks, seega: https://equipboard.com/stargatemax
stargatemax.com
DJ Elf
Tegija
Tegija
Postitusi: 41
Liitunud: 20 Nov 2006, 17:59

Postitus Postitas DJ Elf »

Nagu ma aru sain, on demol vaid salvestamine blokitud-ajapiiranguid pole? Mul igatahes tuli mõte proovida, kas Audacitiga saab Ravityt salvestada... Enne installin ta ära ja siis saab näha :)

EDIT: selgus, et Audacity ei luba seda salvestada. Pealegi häirivad need vaöge müra klipid... ja mu helikaart on kah saast, ainsana andis puhast heli Asio driver, millel aga latentsus lausa sekundi pikkuseks venis.

Sai läbi proovitud ka selle suurem vend Purity... ja pean ütlema, et Ravityga võrreldes on too etem. Võimsam soundipank ja sellised mõnusad soundid, et kui need Fruity Loopsis ka oleksid, hollallaa.... :? Purityga saaks juba tõsisemalt haussmuusikat teha... Kusjuures Asio driveriga õnnestus siin latentsus kah peaaegu kuuldamatuks teha, jättes samas heli puhtaks-tõsi küll, helitugevus läks alla, aga see nüüd mõni vaev, keerata võimendist volüümi juurde...
Vasta