Süntesaator algajale-milline?

Muusikast ja muustki ...

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
DJ Elf
Tegija
Tegija
Postitusi: 41
Liitunud: 20 Nov 2006, 17:59

Süntesaator algajale-milline?

Postitus Postitas DJ Elf »

On juba mõnda aega mõte osta vana Aelita kõrvale ka üks tänapäevasem süntekas... Aidake siis valida. Mina olen neid uusi väga vähe näppinud ja ei tunne nende hingeelu, Aelitaga olen tuttavam (sai sellega omal ajal soolosid lindistatud).

Hinnaklasse panen kolm:
1) kuni 2000 krooni juhul, kui otsustan ostu teha juba detsembris (näiteks kui kuskil mingit eriti head jõuluaegset sooduspakkumist märkan või kui jääb silma mõni kasutatud asi).
2) kuni 4000 krooni juhul, kui otsustan ostu teha jaanuaris
3) kuni 6000 krooni, kui otsustan osta järelmaksuga.

Esialgu on teada, et hakkan pilli kasutama nii arvuti, helisüsteemi taga kui ka eraldi, samuti võib tekkida vajadus see vahel harva kaasa võtta (suguharu kokkutulek or smth), seega peaksid tal olema sisseehitatud kõlarid ja võiks olla MIDI väljund.

Mida üldse võiks algaja jälgida omale sünti otsides? Muuseas-arvestades siin foorumis tähele pandud tähenärimise kommet, ütlen juba ette, et http://www.pillipood.ee nimetab minu otsitavat asja klaviatuuriks, süntesaator on neil natuke teistmoodi aparaat :wink:

Soovitused niisiis oodatud.
andresl
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 63
Liitunud: 22 Mai 2006, 17:24

Postitus Postitas andresl »

Ei oskagi eriti soovitusi jagada- vali endale see, mis sinu arvates kõige käepärasem ning sobivam tundub. Pillipood.ee? Mina ootan sealt ikka veel midiinterface'i arvet, mis septembri keskel nende sõnul minu poole teel oli... Ka teistel mu tuttavatel on selle kaubamajaga päris palju tegemist olnud enne, kui asja kätte saab. Soovitus... osta otse poest või kellegi vana- saad lisaboonusena ka asja oma käega katsuda enne raha välja käimist. Aga 4000 eest tänapäevane süntekas... :shock:

Aga mina olen ilmselt juba ammu liiga nõudlik selliste asjade suhtes, sest minu jaoks on sünt juba pikemat aega väga vajalik tööriist. Ega ehitajagi odavat haamrit ei osta, millel kahe koksamisega vars ära laguneb...
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

kardan, et hinnaklassist kuni 6000 krooni saad sa mitte "tänapäevase sünteka", vaid üsna algelise "isemängija". Ehk siis sellise, mis on kitsalt asi ise-eneses, ilma oluliste laiendamis- ja ühendamisvõimalusteta.

Selline ammendab ennast nädalaga ja siis on sellestki kulutatud rahast kahju.

Pigem osta selle raha eest korralik MIDI-keyboard ja jää soundide osas tarkvaraliseks.

PS. Pillipood.ee vennad on inimestena igati normull, aga nende äri-ideest ei saa ma siiani sotti. Mina tellin oma kauba ise otse saksast, kuller toob asja otse ukse taha jne. Milleks mulle mingid kohalikud vahendajad? :roll:
Project X
Moderaator
Moderaator
Postitusi: 215
Liitunud: 09 Aug 2005, 16:01

Postitus Postitas Project X »

Kui on soov saada süntesaatorit hinnaklassis 3000-6000 siis võib vaadata mõnda kasutatud pilli. Näiteks Yamaha CS1X või CS2X, Roland XP-50, XP-30, Korg i3 jne.
Tegemist siis oma aja tegijamate pillidega, kuigi nende aeg on ammu möödas on need stuudiotes hinnatud tükid. Asjad pärit kuskilt 1995-1998 aastatest.
Hetkel vaatan endale ka uuemat sünti ja tuleb tunnistada, et isegi 20 000 jääb natuke väheks korraliku sündi ostmiseks :?

Minagi soovitan UUED! asjad saksamaalt tellida...säästad hulga närve, aega ja raha :)
andresl
Autoriteet
Autoriteet
Postitusi: 63
Liitunud: 22 Mai 2006, 17:24

Postitus Postitas andresl »

Nii ära ei taha hirmutada, kui Rain, kuid tõsi ta on, et pillid, millega midagi teha annab, on hinnaklassiga u. 10 000 eek. Mina soovitaks küll kasutatud pille jäjgida- nii mõnigi ostab vahel uue pilli ning vana jääb nurka tolmuma. Markidest tasub vaadata Rolandit ning yamahat. Casio jäägu mõnede mudelite soolasest hinnast hoolimata lastetuppa.

Ise kasutame mängudel yamaha psr 1100 päris hästi arranžeeritud stiilid ning laiad seadistusvõimalused...
Netist leidsin psr 1500 http://www.musik-service.de/Keyboards-Y ... 578de.aspx

Hinnaks küll natuke rohkem, kui 6000, kuid pakub natuke rohkem tegevust ning on juba pilli häälega. Klaverid on yamahal muidugi alati kehvapoolsed olnud, kuid nii mõnigi puhkpill ning keelpill on juba täitsa ilusa kõlaga.
DJ Elf
Tegija
Tegija
Postitusi: 41
Liitunud: 20 Nov 2006, 17:59

Postitus Postitas DJ Elf »

Kasutatud kraami ei müüda paraku järelmaksuga (korraga üle 1500 krooni ma välja keerata ei saa, hakkab pooma juba).
http://www.elektroonika.ee/ee/audio/suntesaator pakub midagi-mis arvate?
Tartus on ainsad, mis järelmaksu lubavad, need Plussmiinus Elektroonika poed. Noh, ja kui seal tõesti nii käkid asjad on, siis ei olegi tarvis üle 3000 kulutada... Seda enam, et lisad nagu toitekas ja MIDI kaabel löövad asja hinnale veel mõned sajalised otsa ja mul pappi just kõrvust välja ei aja :wink:

Kas MIDI keyboarde saab kah kuskilt järelmaksuga? Või siis kasutatuna nii 2000 krooniga (ühekordselt isegi keeraks selle summa välja)?

Tuleb välja, et kui ma tahan saada midagi kõvemat kui mingi "lastetoa süntekas", pean ootama veel aastaid, kui just lotovõitu või pärandust kaela ei saja. Ka järelmaksuga ei julgeks ma praegu üle 6000 krooni välja panna (ja selle sisse peavad mahtuma nii sünteka kui selle lisade maksumus). Seni võib mingi krapiga kodus jämmida küll 8)
Vasta