n-Track Studio - host sequencer

Riist- ja tarkvara arvustused

Moderaator: Moderaatorid

Vasta
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

n-Track Studio - host sequencer

Postitus Postitas raen »

Kui vaadata mõnd itaalia filmi, siis jääb sealsetest majapidamistest selline mulje - kõik elavad pead-jalad koos ning majade siseõued on kisa, kära ja igatsugu kila-kola täis. Täpselt sama mulje valdab mind, kui vaatan lähemalt ühe itaallase tehtud n-Track Studio nimelist sekventser programmi (http://www.fasoft.com) See on tõesti väga soodsa hinnaga ( 75 dollarit täisversiooni eest ) ja sisaldab kõikvõimalikke funktsioone ning võimalusi. Aga ometi, igakord kui ma n-Track Studiot katsetan, ajan ennast lihtsalt asjatult vihale ja üritus lõppeb selle programmi arvutist välja lennutamisega.


Mis sel siis viga on?


Nagu öeldud, on n-Track Studio väga vingete näitajatega - toetab nii DirectX kui VST efektipluginaid, sama ka virtuaalste instrumentidega, ühtib ReWirega, salvestuskvaliteet kuni 24 bitti 192 KHz, faili CD-plaadile kõrvetamine, MP3-ks konvertimine jne. Kõik on jutu järgi nagu väga OK. Aga tegelikkuses on programm kokku traageldatud üsna lohakalt. Hakatuseks torkab silma väga amatöörlik graafika. Lisaks kodukootud välimusele mind ka alati häirib, kui mõnes programmis on nupud imepisikesed ja peidetud teiste asjade vahele ja n-Track Studios on see kahjuks domineeriv. Arusaamatu on ka see, et nuppude algasendi taastamine ei toimu kõikjal sarnase võttega ( mõni tahab topeltklikki, mõni aga paremat hiireklahvi ). Sageli tuleb mõnda nuppu mitu korda vajutada, enne kui see tööle hakkab. Vahel tuleb aga mõni aken sulgeda ja taas avada, et mõni nupp seal aktiveeruks. Seda, et nupud liiguks sujuvalt ja ei hüpleks hiire all, on muidugi sootuks palju tahta. Kogu graafika "vilgub" ja "ujub", kui aknaid hiirega liigutada. Pisiasjad, ütleb ehk mõni, aga kui sa plaanid ühe programmiga töötada iga päev ja tundide kaupa, siis võiks ju kõik olla enamvähemgi loogiline ja n.ö käe-jala järgi.


Olgu selle visuaalse küljega kuidas on, eks kõigega ju harjub pikapeale, aga ärge lootkegi, et kõik sekventseri funktsioonid, samuti teie pluginad ja VST instrumendid selles korralikult tööle hakkavad. Ja see on juba halvem. Programmis on jube palju lahtisi otsi ja kui mõne teise puhul tuleb suisa otsida võimalusi, et proget kokku jooksutada, siis siin on vastupidi - raske on leida õiget teed selles vigade rägastikus. Stabiilsusest ei saa selle proge puhul küll rääkida.


Kõige kummalisem on aga see, et n-Track Studiot on ikka kiidetud nii meil kui mujal ( põnev oleks kohe mõne sellise inimesega lähemalt tuttavaks saada! ) Mina olen üritanud korralikult töösse saada erinevaid selle proge versioone, aga no mida ei suuda, seda ei suuda! Võibolla on tõesti nii, et väga põhjaliku katsetamise järel saab selle programmi mõnes arvutis korralikult tööle ka ( palju sõltub ju ka helikaardi draiveriga ühildumisest ) , aga üldiselt võtab tänapäeva kiire elutempoga inimene ikka selle asja, mis juba n.ö tehases on käima pandud. Siinkohal meenub üks vana veneaegne tsikli mudel, millele rahvas pani hüüdnimeks "Pobrobui menja zavesti!" ehk siis tõlkes umbes "Noh, proovi kas saad mind käima!" Sama on ka siin - proovid ja proovid, lõpuks sülitad ja lööd käega ...


Huvitav on ka see, et programmi autor on ise haruldaselt usin ( eks ma olen teda "majanduslikult toetanud" ka, heh-heh ), vahel ilmub isegi mitu programmi uuendust nädalas, aga üldine pilt on ikka sama ligadi-logadi. No, tehku ometi midagi ka korralikult!


Seega, kui teil on ikka tõsine soov endale soetada soodsa hinnaga audio-MIDI sekventser, siis ostke parem Tracktion (http://www.mackie.com) . See pole n-Track Studiost palju kallim, aga tehtud hoopis teisest puust!
Viimati muutis raen, 17 Sept 2006, 20:13, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
raen
Autor
Autor
Postitusi: 1314
Liitunud: 17 Okt 2004, 18:33

Postitus Postitas raen »

Neil päevil tuli välja järjekordne versioon. Selles rida parandusi ja lisaks veel graafiline EQ, multiband kompressor ja delay. Ja ära sa ütle, täitsa kobedad näevad välja ning igati funktsionaalsed ka!
Ma näen valgust tunneli lõpus ... :)
joho
Algaja
Algaja
Postitusi: 5
Liitunud: 29 Aug 2006, 22:38

Postitus Postitas joho »

N Track stuudio põhitugevus on tema kompressor. Programmi ei ole kunagi kasutanud, aga kyll testinud. Kõige rohkem snappi ja sellist SSL soundi saab siit innuga kruttida. Isegi rohkem kui Waves SSL ja Duendel. Sound ei lähe pehmeks ja sodiks nii kiiresti.

Aga paraku nagu igat head asja, saab seda kasutada ainult teatud trackidel või isegi trackil, siis on sellel pointi. Ta on nii spetsiifilise soundiga, et kogu materjali sellisena ei tahaks kyll kolada lasta.
RPdigital
Algaja
Algaja
Postitusi: 5
Liitunud: 23 Aug 2006, 09:32

Postitus Postitas RPdigital »

Olen eelkõnelejatega täiesti nõus. Ka mina jaoks on selle programmi kasutajaliides olnud raketiteaduse võrdkujuks (paraku ka FL Studio oma pisikeste nupukestega). Olen mõned korrad demo proovinud ja ikka-jälle lõpeb lugu programmi maha võtmisega. Hetkel kasutan peamiselt PowerTracks Pro Audio 11-ndat versiooni. Kasutajaliides on sigalihtne ja loogiline ning olen selle juurde jäänud.
Vasta